Ποδόσφαιρο Κόσμος

Λαουτάρο και…φύγαμε για τελικό! (vid)

Την ευκαιρία να διεκδικήσει για 4η φορά τον τίτλο του Champions League θα έχει η Ίντερ!

Μετά το 1964, το 1965 και το 2010 (η τελευταία φορά που βρέθηκε σε τελικό CL), οι “νερατζούρι” θα κυνηγήσουν ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο, περιμένοντας αύριο τον αντίπαλο ενός εκ των Ρεάλ και Σίτι.

Το έργο ήταν δύσκολο για τη Μίλαν, που είχε στην…πλάτη της το 2-0 του πρώτου αγώνα. Ωστόσο δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Χωρίς νεύρο, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της, δεν απείλησε ιδιαίτερα τα καρέ του Ονάνα, με εξαίρεση τους Ντίας και Λεάο που προσπάθησαν να απειλήσουν.

Η Ίντερ έπαιξε έξυπνα, έκλεισε καλά τους χώρους και “χτύπησε” στην κόντρα. Αυτό έκανε και στο 74′, “κλειδώνοντας” την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό της Πόλης, χάρη στον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Το φιλμ

Στα πρώτα λεπτά, η Ίντερ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να αιφνιδιάσει τη Μίλαν. Η πρώτη καλή στιγμή όμως ήταν από πλευράς “ροσονέρι”, και συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό, όταν ο Ντίας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ονάνα έσωσε την Ίντερ.

Στο 24΄ο Ερναντές έπιασε μια…βολίδα, στην πρώτη απειλή από πλευράς “νερατζούρι”.

Στο 38′ μια πολύ καλή στιγμή για τη Μίλαν. Ο Λεάο έκανε άνω – κάτω την αντίπαλη άμυνα, αλλά το πλασέ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μενιάν έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά του Τζέκο.

H Ίντερ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, όμως για 30 περίπου λεπτά, δεν δημιούργησε τη μεγάλη φάση στα καρέ του Μενιάν.

Για τη Μίλαν όμως τα πάντα κρίθηκαν στο 74′, όταν ο Λαουτάρο έκανε ένα τρομερό τελείωμα με το αριστερό και ουσιαστικά έστειλε την Ίντερ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης!

Συνθέσεις

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι) : Ονάνα, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Ντιμάρκο (67′ λ.τ. Γκόσενς), Ντάμφρις, Μκταριάν (44′ λ.τ. Μπρόζοβιτς), Μπαρέλα (84′ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου, Τζέκο (66′ Λουκάκου), Λαουτάρο Μαρτίνες (84′ Κορέα)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι) : Μενιάν, Τεό Ερναντές, Καλάμπρια, Τομόρι, Τιό (64′ λ.τ. Καλούλου), Τονάλι, Κρούνιτς, Λεάο, Μεσίας (76′ Σαλεμάκερς), Ντίας (77′ Όριτζι), Ζιρού

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected