Αθλήματα

Μαρία Μαραγιάννη: «Το pilates μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή με έναν τρόπο μαγικό»

Η Μαρία Μαραγιάννη, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Pilates με πολυετή εμπειρία, περιγράφει τα κύρια οφέλη της μεθόδου στην σωματική και ψυχική μας υγεία.

Η ίδια γυμνάζει αρκετούς επώνυμους που την εμπιστεύονται με κλειστά μάτια ενώ αυτό που θέλει πάνω από όλα είναι να χαρίσει στους «μαθητές» μια καλύτερη ζωή μέσα από το πιλάτες. Παράλληλα μιλά για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα ενώ αποκαλύπτει και ανάρμοστες συμπεριφορές που έχει δεχτεί.

Πως μπήκε η γυμναστική στη ζωή σου;

Η αλήθεια είναι ότι πάντα αγαπούσα τη γυμναστική. Το pilates μπήκε στη ζωή μου πριν από πολλά χρόνια λόγω ενός προβλήματος υγείας που προέκυψε στον αυχένα μου και παρέλυσε η δεξιά μου πλευρά. Η ενασχόλησή μου τότε με το pilates ήταν για εμένα δώρο ζωης. Oυσιαστικά η ενασχόλησή μου όμως επαγγελματικά ήρθε μετά από κάποια χρόνια όταν με παρότρυνε η καθηγήτριά μου επειδή ήμουν πάρα πολύ καλή να βγάλω τη σχολή. Αυτή ήταν η αρχή και κατέληξα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα.

Το πιλάτες Είναι κάτι σαν μόδα τελευταία. Πόσο καταρτισμένος μπορεί να είναι κάποιος για να κάνει μαθήματα στον κόσμο;

Η μέθοδος pilates είναι μια εξειδίκευση που περιλαμβάνει μεγάλο εύρος ασκήσεων ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου. Θα πρέπει κάποιος να πιστοποιηθεί για να το διδάξει. Μπορεί να ξεκίνησε σαν μόδα αλλά ήρθε εδώ για να μείνει στη ζωή μας και γι’ αυτό όλο και περισσότεροι γυμναστές φροντίζουν να αποκτήσουν τη σχετική εξειδίκευση. Η μέθοδος pilates δεν είναι μόδα αλλά ολόκληρη φιλοσοφία.

Τελικά το pilates μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή;

Το pilates μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή με έναν τρόπο μαγικό. Στην ουσία είναι ένας νέος τρόπος ζωής που σε κάνει να θέλεις να φροντίσεις ακόμη περισσότερο
τον εαυτό σου. Βλέποντας τη διαφορά μέρα με τη μέρα στο σώμα σου αλλά και στην ψυχή σου μπορείς να γίνεις ένας νέος άνθρωπος περισσότερο υγιής και πιο χαρούμενος. Έτσι τουλάχιστον το βιώνω εγώ προσωπικά.

Τα οφέλη Pilates στην υγεία

Στη μέθοδος pilates υπάρχει απόλυτος συντονισμός σώματος και πνεύματος. Στόχος είναι να μπορούμε να ελέγχουμε το σώμα μας ώστε να κάνουμε πιο λειτουργική την καθημερινότητά μας. Οι 8 αρχές της μεθόδου οι οποίες είναι, ο έλεγχος, η ροή, η αυτοσυγκέντρωση, η βαθιά αναπνοή, το κέντρο, η ακρίβεια, η συμμετρική ανάπτυξη και η συναρμογή των μυών, την καθιστούν μοναδική με πολλά και διαφορετικά οφέλη για την υγεία μας. Δηλαδή πιο συγκεκριμένα ενδυναμώνει του μυς, ειδικά του κορμού, προσφέροντας ευλυγισία και ισορροπία, σταθεροποιεί την πύελο, την ωμοπλάτη και τη σπονδυλική στήλη, βελτιώνει την αναπνοή, βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος και αποβάλει το άγχος.

Υπάρχουν γυμνάστριες που δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα και αυτοαποκαλούνται γυμνάστριες;

Όπως σε κάθε επαγγελματικό χώρο έτσι και στο χώρο του pilates σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα. Προσωπικά όμως δεν γνωρίζω τέτοιες περιπτώσεις. Όλοι οι συνάδελφοι που ξέρω είναι αξιόλογοι γυμναστές και με απόλυτο σεβασμό σε αυτό που κάνουν.

Μια γυναίκα όμορφη, γυμνασμένη και σέξι όπως εσύ, έχει δεχτεί ποτέ ανάρμοστες συμπροφορές;

Η αλήθεια είναι ότι έχω δεχθεί ανάρμοστες συμπεριφορές αρκετές φορές. Αυτό βέβαια δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με την εμφάνιση. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό είναι πολύ συχνό γύρω μας, ειδικά στις γυναίκες, και πιστεύω ότι έχει έρθει ο καιρός να κάνουμε όλοι μαζί κάτι για αυτό.

Έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες στη δουλειά σου;

Στη δουλειά που κάνω τώρα αντιμετωπίζω φυσικά δυσκολίες όπως όλοι οι άνθρωποι. Αυτές όμως δεν συγκρίνονται με τις δυσκολίες που αντιμετώπισα σε προηγούμενες δουλειές. Πολλές φορές δέχθηκα επιθετικές συμπεριφορές στο χώρο εργασίας μου και στην ουσία αυτές είναι που με οδήγησαν και στην αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού. Τελικά βέβαια αυτό δεν μου βγήκε σε κακό. Αντίθετα στη δική μου περίπτωση με έκαναν να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά αγαπώ. Αν μπορούσα να περάσω ένα μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους αυτό θα ήταν: μην παγιδεύεστε σε πιεστικές καταστάσεις που σας κάνουν δυστυχισμένους. Τολμήστε να αλλάξετε τη ζωή σας κάνοντας τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Γυμνάζεις και άνδρες! Πόσο εύκολο είναι ένας άνδρας να… παρακολουθήσει μάθημα σου;

Το pilates είναι λίγο μάλλον παρεξηγημένο ως άσκηση καθώς πολλοί θεωρούν ότι απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες. Στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι άνδρες μαθητές μου το γνωρίζουν καλά αυτό και γι’ αυτό με αντιμετωπίζουν με απόλυτο σεβασμό ως καθηγήτριά τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Πως είναι να γυμνάζεις τους celebriries; Είναι …εύκολοι μαθητές ή έχουν ιδιαιτερότητες;

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες είτε είναι celebrity είτε όχι. Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Όλοι οι celebrities που εγώ γυμνάζω είναι πολύ καλοί μαθητές.

Σε ενδιαφέρει η τηλεόραση; Θα έλεγες ναι σε ένα παιχνίδι επιβίωσης όπως το reality;

Mε ενδιαφέρει η τηλεόραση σε ότι έχει να κάνει με το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι. Δύσκολα θα έλεγα ναι σε ένα παιχνίδι επιβίωσης κυρίως γιατί δεν με ενδιαφέρει το reality.

Ποιος -α θα ήθελες να αναλάβεις και σε ποιόν -α δεν θα έκανες ποτέ πιλάτες;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που δεν θα αναλάμβανα. Ακόμη και η πιο δύσκολη περίπτωση θα αποτελούσε πρόκληση για εμένα. Θα ήθελα όμως να ασχοληθώ περισσότερο με αθλητές για να τους μυήσω στη μέθοδο και να δουν τα οφέλη που μπορεί να τους προσφέρει η μέθοδος συμπληρωματικά σε ό,τι ήδη κάνουν. Θα ήθελα επίσης να ασχοληθώ περισσότερο με άτομα με ειδικές ανάγκες. Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου έχω διαπιστώσει ότι το pilates είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για αυτά τα άτομα γιατί αισθάνονται αποδοχή και παίρνουν χαρά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected