Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Conference League : Πρόκριση στον τελικό με…buzzer beater η Φιορεντίνα! (vid)

Τρομερό παιχνίδι στη St. Jakob-Park, ένα από τα καλύτερα ίσως του φετινού Conference League.

Η Φιορεντίνα τα έπαιξε όλα για όλα στην Ελβετία, έχοντας το εις βάρος της σκορ του πρώτου αγώνα στην Ιταλία, με τη Βασιλεία να αιφνιδιάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ορμή των βιόλα.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς η Φιορεντίνα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς και το γκολ που την έστειλε στον τελικό της 7ης Ιουνίου στο Eden Park της Πράγας, σημείωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαράκ.

Η Φιορεντίνα έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως θέλει να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Είχε την μπάλα στα πόδια της και επιχειρούσε να γίνει απειλητική. Μάλιστα, όλες οι τελικές της από το πρώτο μέρος ήταν μέσα στην περιοχή.

Στο 35′ οι Ιταλοί πήραν το προβάδισμα. Ο Μπιράγκι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκονζάλες βρέθηκε αφύλαχτος και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Φιορεντίνα είχε και άλλη καλή στιγμή στο 41′ με κεφαλιά του Μποναβεντούρα.

Νωρίς στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 55′, οι Ελβετοί ισοφάρισαν και πήραν ξανά προβάδισμα πρόκρισης. Ο Πελμάρ εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να φτάνει στον Αμπτουνί αριστερά της περιοχής. Εκείνος νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε για το 1-1.

Όμως, στο 77′ οι Ιταλοί πήραν ξανά προβάδισμα στο παιχνίδι και έστειλαν το ματς στην παράταση. Έπειτα από γέμισμα προς την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Αμντουνί, ο οποίος δεν απομάκρυνε και ο Γκονζάλες με σουτ σκόραρε.

Στις καθυστερήσεις της παράτασης και συγκεκριμένα στο 129′ η Φιορεντίνα πέτυχε το γκολ της πρόκρισης. Ο Πελμάρ δεν έδιωξε σωστά και για την ακρίβεια έστρωσε την μπάλα στον Μπαράκ, ο οποίος τετ α τετ με τον Χιτς σκόραρε για το 3-1.

Συνθέσεις

Βασιλεία (Χέικο Βόγκελ) : Χιτς, Καλαφιόρι, Εντογιέ, Πελμάρ, Λανγκ, Άνταμς, Μπέργκερ (106′ Μάλες), Ντιούφ, Τζάκα (88′ Φρέι), Αμντουνί, Ογκουστίν (81′ Ζεκίρι)

Φιορεντίνα (Βιτσέντσο Ιταλιάνο) : Τερατσιάνο, Μπιράγκι, Ντοντό, Ζούλιο (56′ Ρανιέρι), Μιλένκοβιτς, Καστροβίλι (120+2′ Μαντραγκόρα), Μποναβεντούρα (106′ Μπαράκ), Άμραμπατ, Μπρέκαλο (46′ Ικονέ), Νικολάς Γκονζάλο, Καμπράλ (91′ Γιόβιτς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected