Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

Basket League : Ισοφάρισε το Περιστέρι και όλα κρίνονται στο ΟΑΚΑ (vid)

Mε εξαιρετική άμυνα, το Περιστέρι επικράτησε με 73-58 του Παναθηναϊκού στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και ισοφάρισε την ημιτελική σειρά των Playoffs της Basket League σε 1-1.

Με τον Μπίλαν να κάνει νταμπλ-νταμπλ (14 πόντους, 10 ριμπάουντ) και τον Μάρκους Ντένμον να δίνει τις λύσεις για ν’ ανοίξει τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, το Περιστέρι έφτασε στον στόχο του. Από τον Παναθηναϊκό πρώτος σκόρερ ήταν ο Πονίτκα με 17 πόντους.

Σε αντίθεση με το πρώτο ματς της σειράς, οι παίκτες του Περιστερίου ξεκίνησαν πολύ καλύτερα και με την εξαιρετική τους άμυνα οδήγησαν σε λάθη τους «πράσινους» με συνέπεια να προηγηθούν με 6-0. Η διαφορά έφτασε και τους επτά πόντους (9-2) στα μέσα της πρώτης περιόδου με καλάθι του Μπίλαν. Oι παίκτες του Χρήστου Σερέλη αντέδρασαν και περνώντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι απάνντησαν με επιμέρους σκορ 9-1, με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά (11-10). Παρόλα αυτά, η μάχη συνεχίστηκε με τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (18-17).

Η δεύτερη περίοδος εξελίχθηκε με δυνατές μονομαχίες, με άστοχα σουτ και λάθη από τις δύο ομάδες που επιθετικά κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Αποτέλεσμα ήταν με επιμέρους σκορ 15-12, στο ημίχρονο το Περιστέρι να προηγείται με 33-29 του Παναθηναϊκού έχοντας κορυφαίο τον Μπίλαν με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και στην επανάληψη με συνέπεια να ανεβάσουν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (39-29) στο 32’ έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Μάρκους Ντένμον και λίγο αργότερα πάλι με τον Αμερικανό γκαρντ στους 12 (44-32). H κυριαρχία του Περιστερίου ήταν ξεκάθαρη στο τρίτο δεκάλεπτο, βρήκε ισορροπία στις δύο πλευρές του γηπέδου και με επιμέρους σκορ 26-14 έφτασε να προηγείται με 59-43 στο 29’.

Με επιθετική αιχμή τον Πονίτκα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε ν’ αντεπιτεθεί κάνοντας σερί 9-0 (61-55) μέχρι το 34’. Από εκείνο το σημείο το Περιστέρι βρήκε ξανά τον δρόμο προς το καλάθι κι έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση, ισοφαρίζοντας την ημιτελική σειρά.

Tα δεκάλεπτα: 18-17, 33-29, 61-46, 73-58

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected