Κατηγορίες
Διάφορα

Έντονα παράπονα από τους Έλληνες της Ρωσίας, τους ανάγκασαν να ψηφίσουν στη Λιθουανία (vid)

Στη Ρωσία υπήρξαν έντονα παράπονα γιατί δεν στήθηκαν κάλπες για τις Εκλογές 2023 και ότι έπρεπε οι Έλληνες που διαμένουν εκεί να πάνε στη Λιθουανία για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, στη Ρωσία δεν λειτούργησε πουθενά κάποιο εκλογικό τμήμα και δεν ψήφισε κανείς στο Βίλνιους όπου προσκλήθηκαν. Άρα, μιλώντας με ποσοστά η συμμετοχή είναι 0% από ομογενείς στη Ρωσία που αριθμούν μερικές εκατοντάδες δεκάδες χιλιάδες.

Πολλοί παραπονιούνται ότι δεν κατάφεραν να εγγραφούν στο σύστημα ή ότι είναι αδιανόητο να προσκαλούνται να ψηφίσουν άνθρωποι σε απόσταση εκατοντάδων και χιλιάδων χιλιομέτρων.

Επιπλέον, πολλοί έχουν ενστάσεις και σε σχέση με τη νομοθεσία – ενστάσεις που συναντούμε και σε άλλες χώρες βέβαια – και ότι υπάρχουν αοριστίες.

Πάντως, ειδικά για τη Ρωσία το πρόβλημα είναι ότι από την στιγμή που έμειναν μερικές διπλωματικές αρχές ακέφαλες, όπως το Γενικό Προξενείο της Μόσχας, και δεν υπήρξε κάποια ενθάρρυνση να ψηφίσουν οι Έλληνες στη Μόσχα.

Ακόμα, δεν είναι και ξεκάθαρος ο αριθμός των εγγεγραμμένων. Άλλοι λένε ότι είναι 8 μόνο – αριθμός που φανερώνει μία αποτυχία – και άλλοι λένε 45-50 – κάτι που δηλώνει ότι υπήρξε παρανομία για το ότι δεν στήθηκε κάλπη.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν τις εκλογές χωρίς μεγάλο, όμως, ενδιαφέρον. Ωστόσο, μετά από καιρό υπήρξε μία φωνή ότι θα πρέπει να βελτιωθούν οι σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας.

loading...
error: Protected