Κατηγορίες
Αθλήματα

“Κιτρινόμαυρη” κυριαρχία στον 3ο τελικό και 2-1!

Σπουδαία εμφάνιση για την ΑΕΚ στον 3ο τελικό του πρωταθλήματος! Με τον Μάτσκεβιτς σε μεγάλη ημέρα, ο “δικέφαλος” επικράτησε 23-19 του Ολυμπιακού στο τρίτο τελικό της Handball Premier και απέχει μια νίκη από τον τίτλο.

Η «Ένωση» επικράτησε με εμφατικό τρόπο του Ολυμπιακού 23-19 στον τρίτο τελικό και πλέον αναζητά μια νίκη για να πανηγυρίσει το πέμπτο της πρωτάθλημα.

Ηγετική εμφάνιση από τον Στίβεν Μαντάλινιτς για τους «κιτρινόμαυρους», σπουδαίος ξανά ο Μάτσκεβιτς που πραγματοποίησε σημαντικές αποκρούσεις κρατώντας τη διαφορά σε μεγάλα επίπεδα για την ομάδα του.

Κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός που θα αναζητήσει την ισοφάριση την Παρασκευή (26/5) στην Ηλιούπολη προκειμένου να ελπίζει στην κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κατάφερε στα πρώτα δυο λεπτά να προηγηθεί 2-0 με τον Ολυμπιακό να μειώνει με το γκολ του Παπαβασίλη όμως η «Ένωση» έφτασε στο 3-1 με τον τρομερό Μαντάλινιτς.

Δομπρής και Μοντόρο κρατούσαν στο ματς τους «ερυθρόλευκους» όμως το γκολ του Τικ και οι επεμβάσεις του Μάτσκεβιτς έφεραν και πάλι την ΑΕΚ μπροστά με 8-6 δυόμισι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τον Πασσιά και τον Μοντόρο να κάνουν το 8-8 ενώ ο Ηλιόπουλος 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έκανε το 9-8. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ο Νιοκάς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι του κέρδισε ισοφαρίζοντας σε 9-9.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν σαρωτική και δεν χρειάστηκε σε μεγάλο βαθμό τον Μάρκεβιτς μιας και στο επιθετικό κομμάτι ο Λέμος με τον απίθανο Μαντάλινιτς που πέτυχε 5 τέρματα κατάφεραν να ξεφύγουν με οκτώ τέρματα (19-11) αναγκάζοντας τον προπονητή του Ολυμπιακού να καλέσει τάιμ άουτ.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βρήκε ένα γρήγορο σερί 3-0 μειώνοντας σε 19-15 όμως ο Λέμος και ο Τσέπιτς έφεραν ξανά το σκορ στο +6 για το 21-16 έξι λεπτά πριν το τέλος.

Οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι και με δυο γκολ του Καραμπουρνιώτη και ένα του Μοντόρο μείωσαν δυόμισι λεπτά πριν το τέλος σε 22-19. Ωστόσο στην τελευταία τους επίθεση οι παίκτες του Ολυμπιακού έχασαν την μπάλα με αποτέλεσμα ο Λέμος να σκοράρει για την ΑΕΚ στον αιφνιδιασμό χαρίζοντας τη νίκη με 23-19 στην «Ένωση».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected