Κατηγορίες
Αθλήματα

Roland Garros: Πρόκριση με πολύ άγχος για Τσιτσιπά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και έχασε set εξασφάλισε για 6η σερί χρονιά την παρουσία του στον 2ο γύρο του Roland Garros μετά από τη νίκη του στην πρεμιέρα κόντρα στον Τσέχο Γίρι Βέσελι με 7-5, 6-3, 4-6, 7-6(7) μετά από 3 ώρες και 16 λεπτά. 

Αυτή ήταν η 26η νίκη του Τσιτσιπά τη φετινή σεζόν (25-8), αλλά και η 22η συνολικά στη διοργάνωση (22-6), αλλά και η 10η στα τελευταία 13 παιχνίδια στο Παρίσι. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Τσιτσιπάς τελείωσε το παιχνίδι με 12 άσους (4 διπλά λάθη), 58 winners, αλλά και 30 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Βέσελι είχε 11 άσους (5 διπλά λάθη), 31 winners και 37 αβίαστα λάθη.

Για να φτάσει σε αυτή τη δύσκολη νίκη ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να επιστρέψει από το 3-5 στο 1ο set, αλλά και να σβήσει 4 set-points στο tie-break του 4ου set δύο σημεία τα οποία ήταν και τα πιο σημαντικά της αναμέτρησης. 

Στο 1ο set ο Βέσελι δυσκόλεψε αρκετά τον Τσιτσιπά με τον Τσέχο να βρίσκει νωρίς break, στο ίσως μοναδικό service-game όπου ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε προβλήματα και με hold στη συνέχεια έκανε το 3-1 στηριζόμενος στο εξαιρετικό του service το οποίο έφτασε στο 1ο σκέλος του αγώνα τα 217 χλμ./ώρα.

Εκεί όπου ο Τσέχος αντιμετώπισε πρόβλημα ήταν στο 2ο service (8/19) και από τη στιγμή που από ένα σημείο και μετά δεν έβρισκε πρώτο (41%), αυτό ήταν κάτι που “διάβασε” ο Τσιτσιπάς πιέζοντας αρκετά τον αντίπαλό του. 

Παρά το γεγονός αυτό ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με 5-3 σερβίροντας για την παραμονή του στο set μειώνοντας σε 5-4, ενώ αμέσως μετά ο Βέσελι σέρβιρε για το προβάδισμα στην αναμέτρηση με τον Τσιτσιπά όμως να παίρνει πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Από εκεί και πέρα τα πολλά λάθη του Βέσελι (14 συνολικά στο 1ο set) κόστισαν στον Τσέχο ένα ακόμα ένα break με τον Τσιτσιπα να κατακτά το 4ο διαδοχικό του game και με 7-5 πήρε προβάδισμα με 1-0. 

Στο 2ο set ο Τσιτσιπάς έγινε ακόμα πιο επιθετικός (11 winners), με τον Έλληνα τενίστα να πατάει πάνω στο break του 6ου game (4-2) στο οποίο χρειάστηκε τρία break-points μέχρι να το πάρει, έφτασε στην κατάκτηση και του 2ου set όντας συνεπής στο service του από το οποίο παραχώρησε μόλις 6 πόντους στο 2ο μέρος του αγώνα (2-0).

Το 3ο set ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να έχει 3 σερί love-games την ίδια ώρα που ο Νο5 του κόσμου “γέμιζε” διαρκώς τα service του Βέσελι που κρατούσε το προβάδισμα (4-3). Στη συνέχεια ο Τσέχος απείλησε το service του Τσιτσιπά, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει break-point για να ισοφαρίσει σε 4-4. 

Ό,τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο ο Βέσελι, το έκανε στο 10ο game φτάνοντας στο 2ο break του στο παιχνίδι μετά από εκείνο του 1ου set και με 6-4 έκλεισε το set μειώνοντας σε 2-1. 

Στο 4ο set ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά φτάνοντας σε break (2-1), το οποίο όμως ο Βέσελι πήρε πίσω ισοφαρίζοντας σε 2-2. Από εκεί και πέρα και πριν το tie-break είχαμε δύο μεγάλα hold, ένα από κάθε πλευρά με τον Τσιτσιπά να σβήνει διπλό break-point κάνοντας το 4-4, ενώ αμέσως μετά ήταν η σειρά του Βέσελι να σβήσει 3 break-points του Τσιτσιπά παίρνοντας προβάδισμα με 5-4. 

Το δραματικό 4ο set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Βέσελι είχε αρχικά 3 ευκαιρίες για να ισοφαρίσει σε 2-2 έχοντας προβάδισμα με 6/3 και στη συνέχεια με 7/6, Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σβήσει και το τριπλό set-point (6/6), αλλά και να απαντήσει με 3 δικούς του πόντους στο τέλος παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τον Ισπανό Ρομπέρτο Καρβαγιές Μπαένα, είτε τον Αμερικανό Εμίλιο Νάβα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected