Διάφορα

Απίστευτο : Διώκονται εκπαιδευτικοί που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση όταν τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Πειθαρχικά διώκονται τρεις εκπαιδευτικοί επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της κακοκαιρίας των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου, διάστημα κατά το οποίο οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας και ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους.

Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί είχαν ενημερώσει τις Διευθύνσεις των Σχολείων τους για τη μη δυνατότητά τους για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του Διευθυντή Π. Ε. Β ́ Αθήνας για παραπομπή των εκπαιδευτικών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι παραπομπές αυτές δεν αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικοί, αλλά αποτελούν δίωξη εναντίον του συνόλου των εκπαιδευτικών και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουν και θα την αποκρούσουν.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

Άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ενημερώθηκε πως ο Διευθυντής Π. Ε. Β ́ Αθήνας, σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 3 συναδέλφισσες – που υπηρετούν σε σχολεία αρμοδιότητας του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής» – επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της κακοκαιρίας των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου, διάστημα κατά το οποίο οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Επισημαίνουμε ότι με την εντολή της Περιφέρειας οι σχολικές μονάδες, στις οποίες οι συναδέλφισσες υπηρετούν, παρέμειναν κλειστές και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας και ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους. Περαιτέρω, οι συναδέλφισσες είχαν ενημερώσει τις Διευθύνσεις των Σχολείων τους για τη μη δυνατότητά τους για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης.

Ως εκπαιδευτικοί έχουμε εξηγήσει με σαφήνεια ότι τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη ζωντανή εκπαίδευση. Όσο κι αν το υπουργείο θέτει τις βάσεις για νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης ως ισότιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας, προχωρώντας με έναν ακόμη τρόπο στην αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί απαντάμε ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ούτε ένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό επιχείρημα για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση όταν το σχολείο κλείσει υποχρεωτικά και, μάλιστα, για μία ή λίγες μέρες.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο γεγονός μιας νέας επιθετικής στάσης της Διοίκησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς με την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων μας.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του Διευθυντή Π. Ε. Β ́ Αθήνας για παραπομπή των εκπαιδευτικών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι παραπομπές αυτές δεν αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες συναδέλφισσες, αλλά αποτελούν δίωξη εναντίον του συνόλου των εκπαιδευτικών και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε και θα την αποκρούσουμε.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής» την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στις 14:00 στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Λεωφόρος Κηφισιάς 20 – Μαρούσι) διεκδικώντας την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας.

Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας.

*alfavita.gr

loading...
error: Protected