Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δεν τα κατάφερε ο Γκιντς Φρεϊμάνις…

Ο πρώην διεθνής Λετονός Γκιντς Φρεϊμάνις πέθανε σε ηλικία μόλις 38 ετών μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Φρεϊμάνις διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος σε 4ο στάδιο. Οι γιατροί βρίσκουν μεταστάσεις στο ήπαρ, τους πνεύμονες και τα νεφρά. Όπως είναι λογικό προχωράει άμεσα σε «συνταξιοδότηση» και ξεκινά να μάχεται για τη ζωή του. Η χειρουργική επέμβαση και η χημειοθεραπεία πάνε καλά. Μέχρι να βρεθούν μεταστάσεις στον εγκέφαλο τον Ιανουάριο του 2022. Ο Φρεϊμάνις πέθανε τη Δευτέρα (05/06) σε ηλικία 38 ετών από επιπλοκές της νόσου.

Τα αφιερώματα για τον 38χρονο έχουν κατακλύσει όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την είδηση του θανάτου του, με τον πρώην σύλλογό του, την ιρλανδική St Patrick’s Athletic, να αναρτά στο Twitter: «Σπαρακτικά νέα από τη Λετονία όπου ο Γκιντς Φρεϊμάνις πέθανε σε ηλικία 38 ετών. “Ο Γκιντς πέρασε το πρώτο μέρος της σεζόν του 2009 μαζί μας, ξεκινώντας τους πρώτους 2 αγώνες πρωταθλήματος. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του στη Λετονία. Ar dheis Dé go raibh a anam [η αγία του ψυχή να είναι στη δεξιά πλευρά του Θεού»

Εντωμεταξύ, η Λετονική Ομοσπονδία δημοσίευσε μια δήλωση, λέγοντας: «Ο Γκιντς Φρεϊμάνις θα μείνει πάντα στη μνήμη των οπαδών ως έναν αμείλικτο μαχητή στο γήπεδο που ήταν έτοιμος για τα πάντα για την ομάδα του. Σε αυτή τη θλιβερή στιγμή, η LFF εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους, τους συναδέλφους και ολόκληρη τη Λετονική ποδοσφαιρική κοινότητα».

Ο δεξιός μπακ πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στην πατρίδα του τη Λετονία, εκτός από μερικές σύντομες περιόδους στην Ιρλανδία και τη Γερμανία. Κατέγραψε πάνω από 300 συμμετοχές σε συλλόγους και σκόραρε 21 γκολ, συμπεριλαμβανομένων 11 σε μόλις 20 αγώνες πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της σεζόν 2006/07. Ο Φρεϊμάνις είχε επίσης 13 συμμετοχές για την εθνική Λετονίας μεταξύ 2014 και 2018, σημειώνοντας ένα γκολ.

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected