Αθλήματα

Σερβία: Από τα προκριματικά στον τίτλο η απίστευτη Παύλου!

Η Δήμητρα Παύλου ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την εκπληκτική της εβδομάδα στο τουρνουά ITF των 25.000 δολαρίων στη Σερβία κατακτώντας τον τίτλο ξεκινώντας μάλιστα από τα προκριματικά του τουρνουά, κάνοντας μια εντυπωσιακή πορεία. 

Όπως αναφέρει το tennis24, η 19χρονη και Νο670 του κόσμου νίκησε στον τελικό της Κυριακής (11/6) την 30χρονη Ρουμάνα και πρώην Νο179 στην παγκόσμια κατάταξη, Κριστίνα Ντίνου με 6-3, 2-6, 6-4 μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά φτάνοντας στον 1ο τίτλο της σε ITF Pro Tour τουρνουά! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Παύλου αυτό ήταν το 1ο χαμένο set στο τουρνουά, καθώς πριν ξεκινήσει ο τελικός είχε 6 σερί νίκες και 12-0 sets! 

H Ελληνίδα τενίστρια έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στον τελικό παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 σπάζοντας το service της αντιπάλου της με το “καλημέρα”. Η Ρουμάνα απάντησε άμεσα με break μειώνοντας σε 2-1, αλλά με νέο break η Παύλου πήρε και πάλι διαφορά 2 games (3-1) και σε συνδυασμό με hold που ακολούθησε έφτασε στο 4-1. 

Η Ντίνου απάντησε με hold και break μειώνοντας σε 4-3, αλλά το καθοριστικό (3o) break για την Παύλου ήρθε αμέσως μετά (5-3) και με ένα σχετικά εύκολο hold έκανε το 6-3 και το 1-0 στον τελικό μετά από 47 λεπτά. 

Στο 2ο σκέλος του τελικού η Ντίνου έβγαλε αντίδραση και με 3 διαδοχικά games έφτασε στο 3-0 έχοντας κι ένα break (2-0). Η Παύλου μείωσε σε 3-1 για να ακολουθήσουν δύο ακόμα break, ένα από κάθε πλευρά με την Ντίνου να παίρνει σημαντικό προβάδισμα με 5-1. 

Η Ελληνίδα τενίστρια απάντησε με break μειώνοντας σε 5-2, αλλά έχασε ξανά το service της με την Ντίνου να κλείνει στο set με 6-2 ισοφαρίζοντας σε 1-1 και οδηγώντας τον τελικό στο decider. 

Εκεί η Παύλου ήταν εξαιρετική. Αφού αρχικά έκανε το break (1-0), η Ντίνου πήρε τα επόμενα 3 games (2 break), αλλά και το προβάδισμα με 3-1. Ακολούθησαν δύο σερί games από την Παύλου που ισοφάρισε σε 3-3 με τις δύο φιναλίστ να παίρνουν από ένα hold στη συνέχεια (4-4). 

Στο 9ο game ήρθε ένα επιβλητικό break από την Παύλου η οποία έκανε το 5-4 και στη συνέχεια με ένα ακόμη hold έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της μέχρι τώρα πορεία της και στην κατάκτηση του τίτλου. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected