Αθλήματα

Νότιγχαμ: Πρώτη φετινή νίκη στο γρασίδι για Σάκκαρη (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στην grass season επικρατώντας της Κινέζας και Νο75 του κόσμου Ξιγιού Γουάνγκ με 6-2, 7-6(6) μετά από μία ώρα και 44 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Rothesay Open που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Νότιγχαμ. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Σάκκαρη έφτασε τις 21 νίκες στη σεζόν (21-11), αλλά και τις 24 καριέρας στο γρασίδι (24-16). Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε, ένα tie-break, αλλά και 5 match-points για να λυγίσει την Γουάνγκ, από την οποία πήρε παράλληλα και τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της από το περασμένο US Open. 

Η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε συνέπεια στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (79%) παραχωρώντας μόλις 8 πόντους (30/38), πολύ καλή στις επιστροφές (44%), ενώ το μοναδικό πρόβλημα το είχε στις ευκαιρίες για break όπου εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 11 (27%).

Η Σάκκαρη ξεκίνησε επιθετικά από το 1ο set όπου απείλησε με break, με την Γουάνγκ ωστόσο να κρατάει το service της ισοφαρίζοντας σε 1-1 και λίγο αργότερα (πιο εύκολα) σε 2-2. 

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για την Κινέζα στο set, με την Σάκκαρη να παίρνει τα επόμενα 4 games φτάνοντας στο 1-0, με το πρώτο break μάλιστα (4-2) να είναι αρκετά επιβλητικό με την Νο8 του κόσμου να επιστρέφει από το 40/0 κερδίζοντας 5 σερί πόντους. 

Το 2ο set ξεκίνησε καλύτερα για την Γουάνγκ η οποία βρήκε break στο πρώτο service game της Σάκκαρη και σε συνδυασμό με hold έφτασε στο 2-0. Η απάντηση της Ελληνίδας τενίστριας ήταν άμεση κατακτώντας τα 3 επόμενα games παίρνοντας προβάδισμα με 3-2. 

Στο 10ο game η Σάκκαρη απείλησε για πρώτη φορά με match-point με την Γουάνγκ να το σβήνει ισοφαρίζοντας σε 5-5, ενώ στο 12ο game η Κινέζα έσβησε τριπλό(!) match-point οδηγώντας το set στο tie-break.

Εκεί η Σάκκαρη βρέθηκε να χάνει με 5/2 από την Γουάνγκ, με την Ελληνίδα τενίστρια να μειώνει σε 5/4 στα δικά της service και στη συνέχεια να φτάνει σε mini-break ισοφαρίζοντας σε 6/6, ενώ αμέσως μετά έσβησε και set-pont ισοφαρίζοντας εκ νέο σε 6/6. 

Από εκεί και πέρα η Σάκκαρη έφτασε στο 5ο match-point (7/6) και με νέο mini-break κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Στον 2ο γύρο η Νο1 του ταμπλό θα αντιμετωπίσει την νικήτρια από την αναμέτρηση της Αλιζέ Κορνέ με την Κέιτ Συοάν. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected