Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πήρε από το…χεράκι την Κροατία ο Λούκα Μόντριτς

Σε μια τεράστια σεζόν η οποία είχε στην μέση της και Παγκόσμιο κύπελλο δεν μπορείς να έχεις υψηλές απαιτήσεις από δύο ομάδες με παίκτες που έχουν παίξει τουλάχιστον 60 ματς.

Το πρώτο ημίχρονο είχε μάχες και καμία ομάδα δεν κυριάρχησε. Έγιναν ελάχιστες φάσεις και σε μια από αυτές η Ολλανδία προηγήθηκε με τον Μάλεν (34′).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κροάτες κυριάρχησαν απέναντι στην παθητική Ολλανδία. Εκμεταλλεύτηκαν λάθος του Γκάκπο για να κερδίσουν πέναλτι που έγινε γκολ από τον Κράμαριτς (55′).

Στο 72ο λεπτό, ο αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή Πάσαλιτς σημείωσε το 1-2 από ασίστ του Ιβανούσετς. Οι Ολλανδοί γέμισαν την μπάλα συνεχώς στην περιοχή στο φινάλε και τελικά ισοφάρισαν με τον Λανγκ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να πάει το ματς στην παράταση.

Με την εκκίνηση της παράτασης ο Ζλάτκο Νταλιτς έριξε στο γήπεδο τον Πέτκοβιτς και ο Κροάτης φορ σκόραρε (98′) ενώ η Κροατία είχε κι άλλες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς.

Η Ολλανδία άγγιξε την ισοφάριση με τον Λανγκ (110′) στην μοναδική ευκαιρία της στην παράταση αλλά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ. Η συνέχεια είδε τους Κροάτες να είναι και πάλι στην επίθεση να κερδίζουν πέναλτι που το έκανε γκολ ο κορυφαίος του γηπέδου Λούκα Μόντριτς (116′) για το τελικό 2-4.

Η χρυσή γενιά του Κροατικού ποδοσφαίρου θα έχει άλλη μια ευκαιρία για ένα τρόπαιο καθώς προκρίθηκε στον τελικό του Nations League και περιμένει αντίπαλο από το ματς της Ισπανίας με την Ιταλία.

Συνθέσεις

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν) : Μπέιλοου, Άκε (106′ Μαλάσια), Ντάμφρις (85′ Λανγκ), Φαν Ντάικ, Γκερντρούιντα, Ντε Γιονγκ, Βάιφερ (75′ Βαϊνάλντουμ), Σίμονς (64′ Βέγκχορστ), Μάλεν (75′ Μπέργκβαϊν), Κουπμάινερς, Γκάκπο (106′ Ντε Ρουν)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς) : Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (78′ Στάνισιτς), Πέρισιτς, Σούταλο (91′ Σούταλο), Βίντα, Κόβατσιτς (85′ Μάγιερ), Μόντριτς (119′ Μπάρισιτς), Μπρόζοβιτς, Ιβάνουσετς (78′ Βλάσιτς), Πάσαλιτς, Κράμαριτς (90′ Έρλιτς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected