Αθλήματα

Η εξαιρετική Σάκκαρη στα προημιτελικά του Berlin Open (vid)

H Μαρία Σάκκαρη κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι της φέτος στο γρασίδι, επικράτησε της Λευκορωσίδας και Νο70 του κόσμου Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς με 6-2, 6-1 σε μόλις 66 λεπτά, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα προημιτελικά του Βερολίνου για 2 σερί χρονιά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Ελληνίδα τενίστρια ήταν ουσιαστική απέφυγε τα πολλά αβίαστα λάθη (μόλις 11), το ποσοστό της στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service έφτασε το 78% (29/37), ενώ σε ένα ακόμα παιχνίδι ύψωσε…τοίχος στα break-points της αντίπαλου της σβήνοντας και τα 4 της Σάσνοβιτς έχοντας σώσει σε 2 ματς 17/19!

Παράλληλα η ίδια ήταν εντυπωσιακά αποτελεσματική στις δικές της ευκαιρίες για break αξιοποιώντας και τα 4 break-points που δημιούργησε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Σάκκαρη η οποία βρήκε break με το “καλησπέρα” (2-0) και σε συνδυασμό με τα δύο hold έφτασε γρήγορα στο 3-0. Η Σάσνοβιτς μείωσε σε 3-1, ενώ αμέσως μετά απείλησε για πρώτη ουσιαστική φορά το service της Σάκκαρη η οποία με τη σειρά της έφτασε σε hold (4-1) σβήνοντας break-point.

Το φουλ επιθετικό, αλλά με πολλά αβίαστα λάθη παιχνίδι της Λευκορωσίδας (14 στο 1ο set), έδινε εύκολους πόντους στην απόλυτα συγκεντρωμένη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία μ’ ένα ακόμα δύσκολο hold, αλλά κι ένα ακόμα break μετά από διπλό λάθος της Σάσνοβιτς πήρε το 1ο set κάνοντας το 1-0.

Το 2ο set ξεκίνησε με την Σάσνοβιτς να πιέζει το serviece της Σάκκαρη, αλλά μια τα λάθη της Λευκορωσίδας και μια το service έδωσαν και πάλι τη λύση στην Νο8 του κόσμου που κράτησε το service της παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η Σάσνοβιτς στο 1ο game του 2ου set το έκανε η Σάκκαρη αμέσως μετά φτάνοντας σε break (2-0) και μ’ ένα εύκολο hold στη συνέχεια έφτασε στο 3-0. Το νέο break που ήρθε στο 8ο game (5-3) ήταν καθοριστικό με την Σάκκαρη να κλείνει με love game την αναμέτρηση παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

https://www.youtube.com/watch?v=cwS8HstEV_o&ab_channel=InternationalNewsBangla%5Etfw”>June 22, 2023

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected