Κατηγορίες
Super League 1 - Super League 2

Super League 1 & 2 : Οι 40 επαγγελματικές ομάδες της σεζόν 2023/2024

Συμπληρώθηκε το παζλ των επαγγελματικών κατηγοριών για τη σεζόν 2023/2024.

Η ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζ από τη Γ Εθνική στη Super League 2 και τα τέσσερα τελευταία “εισιτήρια”, διαμόρφωσαν τον χάρτη των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, όπως επίσης και της Γ Εθνικής, που παρουσίασε νωρίτερα το sportsup.gr

Super League 1

Μετά από ένα φινάλε για γερά…νεύρα στα play-outs, ο Λεβαδειακός και ο Ιωνικός ήταν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη μεγάλη κατηγορία για να πάρουν τις θέσεις τους οι πρωταθλητές σε 1o και 2o όμιλο της Super League 2. Ο λόγος για τον Πανσερραϊκό και την Κηφισιά, οι οποίοι αντίθετα με πέρσι, δεν χρειάστηκε να παίξουν μπαράζ και ανέβηκαν απευθείας.

Oι 14 ομάδες :

  1. ΑΕΚ
  2. Παναθηναϊκός
  3. Ολυμπιακός
  4. ΠΑΟΚ
  5. Άρης
  6. Βόλος
  7. ΟΦΗ
  8. Ατρόμητος
  9. ΠΑΣ Γιάννινα
  10. Αστέρας Τρίπολης
  11. Παναιτωλικός
  12. Λαμία
  13. Κηφισιά
  14. Πανσερραϊκός

Super League 2

Μια από τις πιο δύσκολες κατηγορίες πανευρωπαϊκά για να…μαντέψει κάποιος τι θα γίνει τη νέα σεζόν.

Αν και το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες με το εξ αναβολής ματς ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και την ΑΕΛ (παίχτηκαν τα τελευταία 40 λεπτά), οι υποθέσεις των Ηρακλή και Αναγέννησης Καρδίτσας που παραμένουν ανοιχτές, έκαναν τη Βέροια (που υποβιβάστηκε) να ζητήσει μη επικύρωση της βαθμολογίας, προκειμένου να φανεί τι θα συμβεί σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πέρα από αυτό, το σίγουρο είναι ότι τη νέα σεζόν θα δούμε τους Καμπανιακό, Κοζάνη, Αιολικό και Τηλυκράτη στα… σαλόνια της δεύτερης κατηγορίας και θα υπάρξει αλλαγή στο πόσες ομάδες υποβιβάζονται καθώς σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, πλέον θα υποβιβάζονται πέντε αντί για τέσσερις.

Ο πρωταθλητής σε κάθε όμιλο θα ανεβαίνει και τη νέα σεζόν απευθείας στην πρώτη κατηγορία, ενώ όσον αφορά τις Β ομάδες, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα είναι στον πρώτο και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό στον δεύτερο. Σημειώνουμε πως από φέτος τελειώνει και η “ασυλία” τους, καθώς αν τερματίσουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, θα χάνουν την κατηγορία.

Υπενθυμίζουμε πως ο αριθμός των 26 ομάδων που υπήρχαν συνολικά πέρσι, παραμένει αναλλοίωτος και φέτος, καθώς η αναδιάρθρωση της κατηγορίας έχει προγραμματιστεί για τη σεζόν 2024/2025.

Oι 26 ομάδες :

  1. Ιωνικός
  2. Λεβαδειακός
  3. ΑΕΛ
  4. Νίκη Βόλου
  5. ΠΑΟΚ Β
  6. Ηρακλής
  7. Αναγέννηση Καρδίτσας
  8. Αλμωπός Αριδαίας
  9. Μακεδονικός
  10. Παναθηναϊκός Β
  11. Διαγόρας Ρόδου
  12. Απόλλων Πόντου
  13. Athens Kallithea
  14. Απόλλων Σμύρνης
  15. ΠΑΕ Χανιά
  16. Καλαμάτα
  17. ΟΦ Ιεράπετρας
  18. ΠΑΕ Ηλιούπολη
  19. Παναχαϊκή
  20. Ολυμπιακός Β
  21. Αιγάλεω
  22. ΑΕΚ Β
  23. Αιολικός
  24. Καμπανιακός
  25. Κοζάνη
  26. Τηλυκράτης
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected