Κατηγορίες
Αθλήματα

Σιλέσια 2023: Δυναμικό ξεκίνημα με τον Αναστασάκη στη σφυροβολία

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για την ελληνική ομάδα.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών και με βολή στα 74,12 μ. κατέκτησε την τρίτη θέση στη σφυροβολία χαρίζοντας στην ομάδα πολύ σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια της να ανακάμψει βαθμολογικά. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε τον αγώνα του με χαμηλή βολή στα 69,97 μ., στη συνέχεια όμως βρήκε το ρυθμό του, αφού σημείωσε 72,87 μ., 74,12 μ., 74,12 μ. άκυρη και 73,60 μέτρα.

“Κατάφερα να δώσω τους βαθμούς που έπρεπε στην ομάδα και να κάνω έναν σχετικά καλό αγώνα. Σίγουρα θα ήθελα να έχω τελειώσει με μια μεγαλύτερη βολή, καθώς είναι στις δυνατότητες μου. Είναι ένας διαφορετικός αγώνας από τους άλλους, αφού ο στόχος είναι οι βαθμοί και λιγότερο η επίδοση. Η χρονιά μέχρι τώρα έχει εξελιχθεί καλά, καθώς είμαι σταθερός”, είπε ο Αναστασάκης. Νικητής στη σφυροβολία ήταν ο Πολωνός Νοβίτσι με 79,61 μ. και δεύτερος ο Τόμας Μάρνταλ με 76,50 μέτρα.

Ένα λάθος περίπου στο πέμπτο εμπόδιο στοίχισε στον Κώστα Δουβλίδη μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων του. Ο έμπειρος αθλητής παρότι έφυγε πολύ καλά, περίπου στα μισά της κούρσας, χτύπησε το εμπόδιο με αποτέλεσμα να χάσει το ρυθμό του και να υποχωρήσει.

Ο αθλητής τερμάτισε στην τέταρτη θέση της σειράς του με 13.90 (0,1) σε μια επίδοση που δεν τον αντιπροσωπεύει αφού είναι σε πολύ καλή κατάσταση. “Δυστυχώς το αγώνισμα μας τα έχει αυτά. Ένα χτύπημα στο εμπόδιο που χάλασε όλη κούρσα. Κρίμα γιατί ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και θα μπορούσα να κυνηγήσω μια καλή επίδοση. Χαίρομαι που για άλλη μία φορά τρέχω με την εθνική ομάδα, ωστόσο θα ήθελα να είχα προσφέρει περισσότερους βαθμούς. Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά και να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία”, είπε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα κατέλαβε την 12η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected