Κατηγορίες
Super League 2

Παναχαϊκή : Η πρώτη ομάδα που γίνεται γνωστή μέσα από την έρευνα της Interpol

Αγγίζει και την Παναχαϊκή η έρευνα της Ιντερπόλ με σκοπό την πάταξη του παράνομου στοιχήματος σε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.

Στο στόχαστρο το πρωτάθλημα της Super League 2, «παράγοντες» με μη θεσμικό ρόλο, αλλά και «χρηματοδότες» που δεν κατείχαν μετοχές στις ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η υπόθεση αγγίζει άμεσα την Παναχαϊκή με αποτέλεσμα να κινδυνεύει μέχρι και υποβιβασμό σε περίπτωση που απαγγελθούν κατηγορίες και αποδειχθεί ότι τελέστηκαν αδικήματα. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το κύκλωμα είχε ως κέντρο του την Πάτρα!

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 προσαγωγές (όχι συλλήψεις) και έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σε σπίτια και σε γραφεία εμπλεκομένων προκειμένου να συλλέξουν υλικό για την έρευνα. Οι αρχές έχουν κατασχέσει κινητά τηλέφωνα και λάπτοπ. Η αγωνία είναι μεγάλη και στις τάξεις των φίλων της Παναχαϊκής, που ελπίζουν ότι η πατρινή ομάδα δεν είναι μπλεγμένη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σ’ αυτή την ιστορία, αν και πολλά ψιθυρίζονται και κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, τα οποία ενισχύθηκαν με την έρευνα που έγινε και στην Πάτρα.

Προς το παρόν, δεν έχει προκύψει συγκεκριμένο κατηγορητήριο για την υπόθεση και η έρευνα είναι προκαταρκτική. Όλο το υλικό θα παραδοθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, που θα κρίνει αν θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που συνδύασαν το «φιάσκο» Τσαλουχίδη – Γεωργιάδη και τις εξελίξεις στην Παναχαϊκή με την έρευνα της Ιντερπόλ στην Ελλάδα (καθώς συνέπεσαν χρονικά) και την προσαγωγή διάφορων παραγόντων από ομάδες της Super League 2 και λοιπων τυχοδιωκτών, γνωστών για τη δράση τους όλα αυτά τα χρόνια στο …περίφημο πρωτάθλημα.

Πρόκειται για μία επιχείρηση που ετοιμαζόταν εδώ και μήνες, ώστε να χτυπηθεί το παράνομο στοίχημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η αρχή είχε γίνει στην Αυστρία, ακολούθησε η Ελλάδα, ενώ στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής πραγματοποιήθηκε συνάντηση εισαγγελέων πέντε χωρών (Ελλάδα, Σουηδία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα της αστυνομίας υπάρχουν συνολικά 47 άτομα και ένα πολύ γνωστό που έχει σχέση με την Εθνική που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2010! Επίσης, και πρόεδρος ομάδας τοπικού της Αττικής, με τον αδελφό του να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Φίλαθλοι : Έχει υποχρέωση να κινηθεί η Ερασιτεχνική

Μετά την Παναχαϊκή ΙΔΕΑ και η ομάδα Πρωτοβουλίας Φίλων Παναχαϊκής «Ιωάννης Κρητικός», εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα γίνονται στην Παναχαϊκή. Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

Αυτό που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια θυμίζουν μία πολύ ωραία ποιοτική αμερικάνικη δραματική κωμωδία τη “μέρα της μαρμότας”. Η διαφορά όμως είναι ότι το δικό μας έργο και στην αμερικάνικη έκδοσή του είναι μεν δραματική κωμωδία αλλά κάκιστης ποιότητας.

Η ομάδα βουλιάζει και το όνομά της διασύρεται άλλη μια φορά. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει χρόνος να σωθεί κάτι. Η Ερασιτεχνική επιβάλλεται να πάρει όχι μόνο θέση αλλά ως θεσμός με δικαιώματα και υποχρεώσεις να ψάξει την άκρη του νήματος που είναι οι Αμερικάνοι μέτοχοι της ΠΑΕ. Υπάρχουν χαρτιά με τα στοιχεία των μετόχων, υπάρχουν πρεσβείες, υπάρχουν Έλληνες της διασποράς που μπορούν να βοηθήσουν. Κύριοι κινηθείτε, έχετε ευθύνες που θα αποδοθούν. Η ομάδα δεν αντέχει άλλο.

Καλούμε τους θεσμικούς παράγοντες της Πάτρας να ενδιαφερθούν, να πιέσουν, είναι ντροπή για όλους αυτή η κατάσταση. Δεν έχετε δικαίωμα να λέτε ότι ενδιαφέρεστε για το καλό της Πάτρας αν δεν ενδιαφερθείτε για την ομάδα σύμβολό της. Ελπίζουμε οι τελευταίες εξελίξεις του αστυνομικού δελτίου να μην αφορούν την ομάδα γιατί τότε πολλά τάμπλετ και λάπτοπ θα πρέπει να ελεγχθούν και θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected