Κατηγορίες
Διάφορα

Τίτλοι τέλους για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού : Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

φωτ. INTIME NEWS

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο μετέτρεψε τη βασική κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Άλκη, ένοχοι για ανθρωποκτονία κρίθηκαν οι 7 εκ των 12 και οι 5 για συνέργεια.

Σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό του φίλου του Άλκη, οι 5 κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι 5 για συνέργεια.

Αναφορικά με τον τρίτο νεαρό της παρέας, ο ένας βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, και οι υπόλοιποι για συνέργεια.

Αναλυτικά ο κάθε ένας από τους 12 κατηγορούμενους κρίθηκε ένοχος ως εξής:

  • Ο 1ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις απόπειρες ανθρωποκτονίας των ΑΒ και ΔΚ με ενδεχόμενο δόλο, για συμπλοκή, για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, για οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
  • Ο 2ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 3ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 4ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 5ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια στις δυο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
  • Ο 6ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή και οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
  • Ο 7ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 8ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμπλοκή. Αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 9ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 10ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 11ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο,  απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 12ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, συνεργεία στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες. Αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας από την έδρα το δικαστήριο προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου οι συνήγοροι υπεράσπισης να προετοιμαστούν για τη συζήτηση περί ελαφρυντικών (π.χ. μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά, ειλικρινή μεταμέλεια, μετεφηβική ηλικία).

Μέχρι στιγμής, τοπικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πως και οι 12 αναμένεται να ασκήσουν έφεση για να κριθούν σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση για τις ποινές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected