Κατηγορίες
Διάφορα

Δύσκολη φωτιά στα Δερβενοχώρια, εκκενώσεις στο Λουτράκι – Συνδρομή με 4 καναντέρ από Γαλλία κι Ιταλία

φωτ. EUROKINISSI

Για ακόμη μία μέρα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει το “φάντασμα” που πλανάται πάνω από τη χώρα κάθε καλοκαίρι…

Το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια κινείται προς την Οινόη, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης έκλεισε η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών.

Τέσσερα canadair από τη Γαλλία και την Ιταλία αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μετά την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

Αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι
Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας του Λουτρακίου αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις, κυρίως στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου να μην πάρουν έκταση και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Στην προληπτική εκκένωση των οικισμών στον Άγιο Χαράλαμπο και στο Πανόραμα, στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.

Στην εν λόγω εισήγηση της Πυροσβεστικής οδήγησαν οι διαρκείς αναζωπυρώσεις λόγω των δυνατών ανέμων στο μέτωπο της φωτιάς.

Συγκριτικά με χθες, στην Αττική, οι άνεμοι που πνέουν δεν είναι τόσο δυνατοί, ωστόσο -σύμφωνα με την ΕΜΥ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected