Κατηγορίες
Super League 1

Νίκησε στο φιλικό ο Άρης, αγωνία για Μπράμπετς

Πετυχημένη αλλά και με… αγωνία η πρόβα τζενεράλε του Άρη πριν ριχτεί στη μάχη του φετινού Conference League, επικρατώντας 3-1 του Εθνικού Άχνας στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Για ένα ημίχρονο, ο Τόλης Τερζής… έδειξε ενδεκάδα Ευρώπης, βλέποντας την ομάδα του από το 25′ και μετά να ανεβάζει στροφές, φτάνοντας στο 2-0 μέχρι το ημίχρονο με τα γκολ των Ρουπ (13′) και Γκρέι (45’+2).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολλές αλλαγές και τον Νταρίντα με ωραία ενέργεια να κάνει το 3-0 στο 50′, για να έρθει ο Μάριος Ηλία στο 53′ και να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Θετικό ντεμπούτο για Κάρλσον και Ζουλ, τη στιγμή που στο “κιτρινόμαυρο στρατόπεδο” επικρατεί αγωνία για τον Γιάκουμπ Μπράμπετς που αποχώρησε τραυματίας στο 18′ με κάκωση στο γόνατο.

Ο Ρουπ εγκαινίασε το. Νο10 -το φόρεσε για πρώτη φορά φέτος- με γκολ, με λίγο τύχη αλλά και την επιμονή του Πάλμα που κέρδισε τις κόντρες στην περιοχή και… σέρβιρε εύκολο γκολ στον Γερμανό για το 1-0 στο 13′.

Το πολύ καλό διάστημα του ΑΡΗ ήταν από το 25′ και μετά, βγάζοντας πιο έντονα στο γήπεδο αυτά που ήθελε και κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, επιδεικνύοντας κατά διαστήματα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Το αποκορύφωμα ήταν η φάση του Γκρέι στο 32′, ξεκινώντας με ανάπτυξη από την πίσω ζώνη, την οποία σταμάτησε ο Μάρκοβιτς με δυσκολία. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νταρίντα βρήκε τον Πάλμα στην πλάτη της άμυνας -προσπαθούσε συχνά ο Άρης να βγάλει παίκτες εκεί- με τον τερματοφύλακα των Κυπρίων να είναι πάλι σε ετοιμότητα.

To 2-0 του πρώτου ημιχρόνου ήρθε δια ποδός Γκρέι, σε μία από τις πολλές κινήσεις του στον χώρο, εκτελώντας σε δεύτερο χρόνο με τσίμπημα της μπάλας πάνω από τον Μάρκοβιτς, μετά την μπαλιά ακριβείας του Νταρίντα.

Ο Τσέχος έγινε εκτελεστής στο 50′ και με ωραία ενέργεια αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Γκολ εξίσου όμορφο και από τον Μάριο Ηλία τρία λεπτά αργότερα, μειώνοντας το σκορ για τον Εθνικό Άχνας.

Παρά τις πολλές αλλαγές -μεταξύ αυτών και του Κάρλσον στο 46′- ο Άρης έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και με τον Σουηδό να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Με εξαίρεση 1-2 καλές στιγμές των γηπεδούχων το δεύτερο μέρος δεν είχε να προσφέρει κάτι άλλο, με το 3-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

Συνθέσεις

Άρης (Τόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Οντουμπάζιο (46′ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (18′ Αηδόνης), Ματαρίτα (46΄Φεράρι), Ζουλ (58′ Πάβιτσιτς), Νταρίντα (56′ Ντουκουρέ), Ρουπ (46′ Τζούρασεκ), Μενέντες (46′ Κάρλσον), Πάλμα (46′ Σαβέριο), Γκρέι (46′ Λάζαρος)

Εθνικός Άχνας (Ανχελ Λόπεθ): Μάρκοβιτς, Φιάκκας, Αξεντίσεβιτς, Περατικός, Λοματέι, Ντε Ιριόντο, Σπιρόβσκι, Πράζιτς, Λίπσκι, Ηλίου, Χριστοφή. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Πειχλβάνης, Ιωάννου, Γκόμες, Αγγελόπουλος, Νικολάου, Χαραλάμπους, Κωνστ. Ηλία,

*με στοιχεία από το AllAboutAris

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected