Κατηγορίες
Διάφορα

Δεν το χωράει ο νους με τις εικόνες που έρχονται από Ρόδο : Πανικός και εκκενώσεις άρον άρον! (photos)

φωτ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI

Τραγική είναι η κατάσταση στη Ρόδο, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη τις τελευταίες ώρες, με τις αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό και την επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων και τουριστών να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (22/07) η πυρκαγιά έκαιγε στην περιοχή νότια από Λάερμα όπου προσπαθούσαν να γίνουν ζώνες με χωματουργικά και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ επιχειρούσαν και τα εναέρια μέσα (2 Canadair, 2 air Tractors και 2 ελικόπτερα Erickson), ωστόσο η φωτιά κινήθηκε εντός μιας χαράδρας και κατέβηκε νότια προς Λάρδο.

Επισημαίνεται ότι από τις 12:20 είχε δοθεί με 112 προληπτική απομάκρυνση στα χωριά Λάρδο και Πυλώνα. Ο άνεμος έπνεε βόρειος- βορειοδυτικός με ένταση 7 μποφόρ και μετέφερε τη φωτιά με μεγάλη ταχύτητα και για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή εκκένωσης 112 σε όσους διέμεναν στις ξενοδοχειακές μονάδες στις 13:42 από Ασκληπιείο και Κιοτάρι προς Γεννάδι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίο τρεις ξενοδοχειακές μονάδες τυλίχθηκαν στο Κιοτάρι. Πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Φωτιά στη Ρόδο

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες ώρες η τιτάνια επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων υπό το συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος από τις παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία πλωτά του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό πάνω από 20 ιδιωτικά σκάφη ενώ έχει σπεύσει και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ παράλληλα ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από το Κιοτάρι, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, σε ασφαλές σημείο.

Ήδη έχουν μεταφερθεί αρκετοί τουρίστες από το πλωτό του Λιμεναρχείου Ρόδου και με ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση.

δείτε φωτογραφίες στο News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected