Κατηγορίες
Διάφορα

Εύβοια : Νύχτα κόλασης στην Κάρυστο – Μάχη με τις φλόγες (vid)

Δεύτερη δύσκολη νύχτα προμηνύεται στην Κάρυστο της Εύβοιας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι. Μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών, σήμερα από το πρωί οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς.

Όπως αναφέρει το evima, το μεγάλο μέτωπο που ξέσπασε στον οικισμό του Πλατανιστού νωρίτερα, συνεχίζει να καίει ενώ παράλληλα ακόμα ένα δύσκολο μέτωπο φωτιάς υπάρχει αυτή την ώρα στο Καστρί.

Η νύχτα θα είναι δύσκολή λένε οι κάτοικοι της περιοχής καθώς οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει. Πριν από λίγο έγινε συντονιστική σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη και τους τοπικούς φορείς μαζί με την Πυροσβεστική της περιοχής για το πως θα αντιμετωπίσουν τη μάχη με τις φλόγες τη νύχτα.

Στη «μάχη» συνδράμουν και άνδρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρύστου, κάτοικοι και εθελοντές.

Η πυρκαγιά θέριεψε και πάλι το μεσημέρι και πλησίασε το χωριό Πλατανιστός, όπου οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εγκαταλείψουν τον οικισμό.

Μεγαλύτερος εχθρός στη μάχη για την κατάσβεση είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από το πρωί στην περιοχή και αγγίζουν τα 7 μποφόρ. Τα δύσβατα μονοπάτια κάνουν πραγματικά δύσκολη την επιχείρηση της πυροσβεστικής.

Το βράδυ ήταν εφιαλτικό, οι εικόνες με τις «γλώσσες» φωτιάς να θυμίζουν ηφαίστειο που εκρήγνυται, σοκάρουν. Στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στον Πλατανιστό, οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή προκειμένου να μην επιτρέψουν να κατέβει και να περάσει τον δρόμο η πυρκαγιά.

Στις 03.00 τα ξημερώματα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Καστρί και Πλατύς Γιαλός καθώς η φωτιά προσέγγιζε απειλητικά.

O δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλoς, έκανε λόγο για εμπρησμό στο evima.gr. «Προφανώς και πρόκειται για εμπρησμό, τη στιγμή που πήραν μέτωπα σε τρία διαφορετικά σημεία του χωριού όλα μαζί».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected