Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ευρωπαϊκός…περίπατος για τον Παναθηναϊκό, με το ενάμιση πόδι στον 3ο προκριματικό!

Ένας Παναθηναϊκός να τον…πιεις στο ποτήρι στο “Kosicka futbalova arena” της Πολωνίας, εκεί όπου έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς.

Και τι αγώνας! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν κάτι παραπάνω από διαβασμένη κόντρα στην Ντνίπρο και πήρε σκορ πρόκρισης (3-1) στον 3ο προκριματικό γύρο. Ταυτόχρονα, εξασφάλισε την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League, αν και αυτό ποσώς τον νοιάζει μετά από αυτή την εμφάνιση.

Η παρουσία του Βιλένα, που δέσποζε στο κέντρο, του εξαιρετικού Χουάνκαρ στην πτέρυγα αλλά και όλων των ποδοσφαιριστών ανεξαιρέτως, φέρνει το “τριφύλλι” μια ανάσα από την πρόκριση, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό της Αθήνας.

Το φιλμ

Πρώτη ευκαιρία ήρθε νωρίς και ήταν για την ελληνική ομάδα, μετά από ένα κερδισμένο φάουλ του Τζούριτσιτς σε καλό σημείο, με τον Μάγκνουσον να αναλαμβάνει την εκτέλεση και την μπάλα να έχει καλή κατεύθυνση, όμως όχι ιδανική κατάληξη!

Δεύτερη και γκολ! Η αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με μια ανάπτυξη από τα αριστερά με τον Χουάνκαρ να ανεβαίνει και να πατάει περιοχή, εξουδετερώνοντας την αντίπαλη άμυνα γύρισε την μπάλα για τον Σπόραρ που βρισκόταν… φάτσα με το τέρμα και με μια επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 στο 10’.

Οκτώ λεπτά αργότερα, πραγματοποίησε και η Ντνίπρο την πρώτη αξιοσημείωτη «επίσκεψη» της στην… πράσινη περιοχή, μετά από ανασταλτική δυσλειτουργία του Παναθηναϊκού στο 18’. Ο Ντόμπβικ επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άδοξα σε άουτ.

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να «βγάλουν» άλλη φάση και το μόνο άξιο σημείωσης γεγονός, ήταν ο τραυματισμός του Σένκεφελντ, ο οποίος έπαθε θλάση στο δικέφαλο και τη θέση του πήρε ο Γεντβάι.

Με μια πολύ όμορφη συνεργασία, ο Χουτσούλιακ έτρεξε πολλά μέτρα και έφτασε έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού. Επιχείρησε ένα σουτ με καλές προοπτικές, όμως η μπάλα πέρασε λίγο εκτός και τα… χτυποκάρδια για την ομάδα Γιοβάνοβιτς έλαβαν τέλος στο 52’.

Φάση που πετάχτηκε στα σκουπίδια από τον Βιλένα, πραγματοποιήθηκε στο 59ο λεπτό, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει στην κόντρα με τον Σπόραρ να κουβαλάει την μπάλα στον άξονα και να τη μοιράζει για τον αμαρκάριστο Βιλένα, ο οποίος δεν κοντρόλαρε και σούταρε κατευθείαν με την μπάλα να βγαίνει πολύ εκτός εστίας.

Ένα φάουλ, έξω από την περιοχή πέρασε ανεκμετάλλευτο στο 67ο λεπτό από την Ντνίπρο, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει με ασφάλεια για τους πράσινους, χωρίς πρόβλημα.

Η πιο επικίνδυνη στιγμή μέχρι το 72’ που πραγματοποιήθηκε από τον Ρουμπσίνσκι με ένα σουτ, το οποίο κόντραρε στα σώματα της άμυνας και κατέληξε σε κόρνερ, το οποίο ήταν δυνατό και με πολύ καλές προοπτικές.

Ύστερα από δύο λεπτά (74ο λεπτό) μια μπαλιά του Βέρμπιτς για τον Χουάνκαρ, έφερε τον Παναθηναϊκό σε συνθήκες αντεπίθεσης με τον Ισπανό να μοιράζει την μπάλα για τον Τζούριτσιτς, ο οποίος εξαπέλυσε ένα εξαιρετικό σουτ το οποίο κατέληξε για δεύτερη φορά στην εστία των Ουκρανών κάνοντας το 2-0.

Μια ανατροπή εντός περιοχής για τον Χουάνκαρ ήταν η αφορμή για να δείξει ο διαιτητής την άσπρη βούλα του πέναλτι και να δώσει την ευκαιρία στον Ιωαννίδη να κάνει τα γκολ για τον Παναθηναϊκό τρία και θα θέσει εξαιρετικές βάσεις για πρόκριση.

Στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης ο Νταντσίκ «χάλασε» το πάρτι του Παναθηναϊκού, με ένα γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σε 3-1.

Συνθέσεις

Ντνίπρο (Ολεξάντρ Κούσερ) : Κιναρέκιν, Κράβετς (73′ Καπλιένκο), Μιροσνισένκο, Σαράπι, Σβάτοκ (61′ Κόχουτ), Τρετιάκοφ (61′ Άνταμιουκ), Χουτσούλιακ, Ρουμπσίνσκι, Μπαμπένκο (83′ Ταντσίκ), Μπλάνκο (83′ Χορίν), Ντόβμπικ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ (23′ λ.τ. Γεντβάι), Βιλένα (70′ Τσοκάι), Πέρεθ, Μπερνάρ (70′ Βέρμπιτς), Παλάσιος, Ντούριτσιτς (78′ Μαντσίνι), Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected