Κατηγορίες
Super League 2 - Μεταγραφές

H Athens Kallithea έφερε στην Ελλάδα τον Josua Mejías

Μετά τους Ανδρέα Βασιλόγιαννη, Κώστα Κότσαρη, Στέλιο Ποζατζίδη και Αλέξις Ρομαό, η Athens Kallithea ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς Βενεζουελάνου αμυντικού Τζόσουα Μεχίας με ελεύθερη μεταγραφή.

Ο Μεχίας είναι 26 ετών και ήταν συχνά βασικός στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ τις τελευταίες δύο σεζόν, έως ότου ένα ζήτημα σχετικά με την άδεια παραμονής ανέκοψε την πορεία του εκεί. Έχοντας αναδειχθεί στην Primera División της Βενεζουέλας, ο Μεχίας συνέχισε στην La Liga της Ισπανίας με τη Λεγκανές και ακολούθησε μία σειρά από δανεισμούς του στις ισπανικές ομάδες Καρνταχένα, Ατλέτικο Μαδρίτης B και Μάλαγα, προτού υπογράψει στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Είναι δύο φορές διεθνής με την Εθνική Βενεζουέλας, με την πιο πρόσφατη τον Σεπτέμβριο 2022.

Γεννημένος στη Βαλέντσια της Βενεζουέλα, ο Μεχίας αναδείχθηκε από την ακαδημία της τοπικής ομάδας Carabobo και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 ετών τον Ιούλιο 2015. Μέτρησε 36 συνολικά συμμετοχές στο πρωτάθλημα (31 ως βασικός) με την ομάδα τα επόμενα δύο χρόνια, έως ότου αποκτήθηκε από τη Λεγκανές τον Σεπτέμβριο 2017.

Η Λεγκανές αγωνιζόταν στη La Liga, και έστειλε τον Μεχίας δανεικό προκειμένου να αποκτήσει την πρώτη του εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μετά από τρεις σεζόν στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας με τις ομάδες Καρνταχένα, Χιμνάστικ, και Ατλέτικο Μαδρίτης B, ο Μεχίας ανέβηκε επίπεδο παίζοντας στη δεύτερη κατηγορία με τη Μάλαγα τη σεζόν 2020/21, μετρώντας 21 συμμετοχές κατά τη διάρκεια της χρονιάς με την Ανδαλουσιανή ομάδα.

Ο επόμενος δανεισμός του Μεχίας ήταν στην Μπεϊτάρ και την Premier League του Ισραήλ. Αφού κατέγραψε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2021/22, η Μπεϊτάρ απέκτησε τον Μεχίας από τη Λεγκανές με μόνιμη μεταγραφή τον Αύγουστο 2022. Κατά τη σεζόν 2022/23, ο Μεχίας αγωνίστηκε 90 λεπτά σε 11 από τους πρώτους 13 αγώνες του πρωταθλήματος, μέχρι που ένα ζήτημα με την άδεια παραμονής διέκοψε τη σεζόν του και επέστρεψε στη Βενεζουέλα.

Ως διεθνής, ο Μεχίας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα ανδρών σε έναν προκριματικό αγώνα εναντίον της Βραζιλίας στο πλαίσιο του FIFA World Cup το 2022 τον Οκτώβριο 2021. Έκτοτε έχει υπάρξει ακόμη μία φορά διεθνής για τη Βενεζουέλα, σε έναν φιλικό αγώνα εναντίον της Ισλανδίας τον Σεπτέμβριο 2022. Ο Μεχίας είχε προηγουμένως καταγράψει 11 συμμετοχές για την Εθνική Κ20, συμπεριλαμβανομένων δύο συμμετοχών στο 2017 FIFA Under-20 World Cup, καθώς η Βενεζουέλα έφτασε στον τελικό, αλλά έχασε τελικά από την Αγγλία,

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected