Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο καλός Άρης περνάει άνετα στον επαναληπτικό!

Στην… τσίτα θα παραμείνει για άλλη μία εβδομάδα ο Άρης, μετά το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεών του στην Αρμενία και το τελικό 1-1 με την Αραράτ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Στο ματς του Γερεβάν οι “κιτρινόμαυροι” όχι μόνο δεν κατάφεραν να τελειώσουν από σήμερα την πρόκριση κόντρα στην Αραράτ αλλά έμειναν στο 1-1, βλέποντας τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα από το 11′ με τον Έζα.

Ο Πάλμα απάντησε με κοντινή προβολή στο 20′, σε μία από τις λίγες καλές στιγμές ανάπτυξης του Άρη στο ματς, προβληματίζοντας από εκεί και πέρα κυρίως επιθετικά και με επίκεντρο το δεύτερο μέρος.

Ντεμπούτο για τον Λορέν Μορόν που ήταν και ο μοναδικός ο οποίος απείλησε για τον Άρη μετά το 45′.

Το φιλμ

Κακή κυκλοφορία στο μισό του αντιπάλου, στατικότητα και έλλειψη πίεσης χαρακτήριζαν τον Άρη στο ξεκίνημα του αγώνα, δίχως να απειλεί την Αραράτ που μετέτρεψε σε γκολ την πρώτη ευκαιρία της.

Από το λάθος του Πάλμα -ελέγχεται για φάουλ η φάση στον Ονδουριανό – οι Αρμένιοι πήραν κατοχή και ο Έζα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ και… ξύπνησε τον Άρη.

Στο 20′ οι “κιτρινόμαυροι” πάτησαν για πρώτη φορά στην περιοχή με καλή ανάπτυξη και ο συνδυασμός των Εμπακατά, Νταρίντα και Πάλμα έφερε άμεσα την ισοφάριση.

Ο Κονγκολέζος ήταν μέτριος αμυντικά αλλά μπροστά έδωσε ανεβάσματα. Σε ένα από αυτά βρήκε τον Νταρίντα και αυτός “έσπασε” σε πρώτο χρόνο για τον Πάλμα ώστε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο για τον Άρη. Μπορεί να μην είχε την κακή εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου αλλά δυσκολευόταν να κυριαρχήσει και να απειλήσει σε ροή αγώνα, έχοντας μπόλικη τύχη με το μέρος του λίγο πριν την ανάπαυλα.

Η Αραράτ είχε ένα δίλεπτο ξέσπασμα με τρεις μεγάλες ευκαιρίες και με αποκορύφωμα το δοκάρι του Καστανέιρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αμέσως μετά την επέμβαση του Κουέστα στην κοντινή προσπάθεια του Γένε.

Ο προπονητής του Άρη ξεκίνησε τις παρεμβάσεις του από το 46′ με την είσοδο του Κάρλσον, περνώντας μέχρι το 67′ επίσης τους Μορόν, Πάβιτσιτς και Τζούρασεκ κατά σειρά

Με τους δύο τελευταίους άλλαξε και η διάταξη, με τον Νταρίντα και τον Τζούρασεκ στα χαφ και τον Πάβιτσιτς πιο μπροστά. Ο Τερζής περίμενε καλύτερη κυκλοφορία αλλά ο Άρης επιθετικά… κόλλησε σε όλο το δεύτερο μέρος, απέναντι σε μία Αραράτ που μαζευόταν όλο και περισσότερο στο “καβούκι” της δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων.

Είναι ενδεικτικό ότι η μοναδική φάση που είχε να επιδείξει ο Άρη μετά το 45′ ήταν στο 83′ με τη μακρινή εκτέλεση του Μορόν που πέρασε εκατοστά άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Συνθέσεις

Αραράτ Γιερεβάν (Βαρντάν Μινασιάν): Ερμάκοφ, Αλεμάο, Μπουένο, Σέιντ, Ε. Γκριγκοριάν, Ομπιέρο, Καστανέιρα, Τέρα (55΄Μοραντιάν), Σερομπιάν (73′ Γκμπομαντού), Γένε, Έζα (73′ Αβανεσιάν)

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Ματαρίτα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ζουλ (67′ Τζούρασεκ), Ρουπ (67′ Πάβιτσιτς), Νταρίντα, Μενέντες (46′ Κάρλσον), Πάλμα (85′ Φεράρι), Γκρέι (59′ Μορόν)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P