Κατηγορίες
Super League 1

Μια ΑΕΚ να την…πιεις στο ποτήρι, 3-1 τη Τράμπζνοσπορ (vids)

Εντυπωσιακή εμφάνιση από την ΑΕΚ, που μοιάζει ανίκητη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η ομάδα που δημιουργεί ο Ματίας Αλμέιδα είναι “χάρμα ιδέσθαι” και είναι φανερό πως απόλυτα κερδισμένοι είναι οι φίλοι του “δικεφάλου”.

Ο “δικέφαλος” πέρασε με επιβλητική εμφάνιση και εμφατική νίκη με σκορ 3-1 στην έδρα της Τράμπζνοσπορ, στον τελευταίο της φιλικό αγώνα πριν την έναρξη των υποχρεώσεών της στα προκριματικά του UEFA Champions League.

Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με Λιβάι Γκαρσία και Νίκλας Ελίασον, ενώ ο Τομ Φαν Βέερτ ήταν αυτός που ήρθε από τον πάγκο να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Το γκολ της τουρκικής ομάδας σημείωσε ο Γκόμεζ. Δύο αποκρούσεις πέναλτι, μία για κάθε ομάδα: ο Τσακίρ σε εκτέλεση του Λιβάι και ο Αθανασιάδης σε εκτέλεση του Μπακασέτα.

Το φιλμ

Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκείνοι που το βρήκαν τελικά στο 31ο λεπτό από κόρνερ. Ο Πινέδα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μήτογλου έστρωσε την μπάλα στον Λιβάι Γκαρσία και ο εκείνος με πανέμορφο πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Η ΑΕΚ, όμως, δεν έμεινε εκεί. Στο 41’ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Λιβάι γύρισε στην περιοχή και παρά την αδυναμία του Πινέδα να τελειώσει τη φάση, ο Ελίασον εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες για να πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του με πλασέ.

Στην επανέναρξη του αγώνα, η ομάδα της Τραπεζούντας μπήκε και πάλι καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Αφού δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, έφτασε τελικά στο γκολ στο 53’. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μάξι Γκόμες με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Οκτώ λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (68’), η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Λιβάι, που ανέλαβε την εκτέλεσε, δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα, με τον Τσακίρ να πραγματοποιεί μάλιστα διπλή απόκρουση.

Ότι δεν έκανε ο Γκαρσία από την άσπρη βούλα, το έκανε τελικά ο Φαν Βέερτ στο 75’. Ο Ολλανδός πήρε την μπάλα έπειτα από γύρισμα του Σιντιμπέ και με μία επαφή βρήκε εστία γράφοντας το 3-1.

Η Τραμπζονσπόρ είχε την ευκαιρία να μειώσει λίγο πριν το φινάλε, αλλά ο Μπακασέτας είδε τον Αθανασιάδη να έχει απάντηση και να διατηρεί το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Συνθέσεις

Τράμπζνοσπορ (Νέναντ Μπιέλιτσα) : Ουγκουρτσάν, Ντένσγουιλ, Μπένκοβιτς (74′ Γιλμάζ) Λάρσεν, Ερέν (68’Μποσλούκ) Κουρμπέλης (79′ Ντογκουτσάν) Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ (68′ Μπαρντί) Βίστσα (79′ Τέκλιτς) Τρεζεγκέ, Γκόμεζ (79′ Ενίς).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στάνκοβιτς (46′ Αθανασιάδης) Ρότα (46′ Σιντιμπέ) Βίντα (9′ Μήτογλου) Μουκουντί, Χατζισαφί (73′ Μοχαμάντι) Σιμάνσκι (46′ Γαλανόπουλος) Ελίασον (46′ Αμραμπατ) Πινέδα (46′ Γκατσίνοβιτς – 80′ Ζίνι) Γιόνσον, Τσούμπερ, Γκαρσία (73′ Φαν Βέερτ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected