Κατηγορίες
Διάφορα

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα καλύψει τα έξοδα αναδάσωσης της Ρόδου!

Την πραγματοποίηση της πρώτης συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Κύπρου-Ελλάδας, ανακοίνωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της διμερούς συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρει ο Ρεπόρτερ Κύπρου, το Συμβούλιο θα συνέλθει στις 11 και 12 Οκτωβρίου στη Ρόδο, το κόστος αναδάσωσης της οποίας θα αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Νίκος Χριστοδουλίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας αλλά και την κοινή τους οπτική γωνία στα φλέγοντα εθνικά ζητήματα, διασκεδάζοντας κάποιες εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί. Τόνισαν ότι οι στόχοι και οι επιδιώξεις είναι κοινές και επανέλαβαν τη στήριξη και συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε ένα ευρύτατο φάσμα.

Μάλιστα, ο κ. Χριστοδουλίδης διευκρίνισε ότι δεν συζητούσαν μια ώρα για να γεφυρώσουν τις όποιες διαφορές ή διαφωνίες και υπάρχει μια συνεχής και τακτική επαφή. «Εκτιμώ βαθύτατα που και στις δύο συμμετοχές μου μέχρι στιγμής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το ενδιαφέρον και το πώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός μιλά για τα θέματα της Κύπρου και τον ευχαριστώ δημόσια. Η συζήτηση μας σήμερα αφορούσε πολύ συγκεκριμένα τις επόμενες μας ενέργειες στα θέματα που έχω προαναφέρει».

Στην εναρκτήρια του δήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου είπε: «κ. Πρωθυπουργέ, αγαπητέ μου Κυριάκου, είναι με ιδιαίτερη χαρά που σε καλωσορίζω σήμερα στην Κύπρο, στην πρώτη σου επίσκεψη μετά την επανεκλογή σου. Θέλω να σε συγχαρώ και δημοσίως και να σου ευχηθώ καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο σου. Πιστεύω ακράδαντα ότι τόσο η μεταξύ μας συνεργασία όσο και ο συνεχής συντονισμός Κύπρου και Ελλάδος, που μαρτυρούν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το επίπεδο των σχέσεων και των αδελφικών μας δεσμών, θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο».

«Επέτρεψε μου, πριν από οποιαδήποτε άλλη αναφορά, να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια του κυπριακού λαού για την απώλεια των δυο αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας. Όπως πολύ εύστοχα έχεις αναφέρει, υποκλινόμαστε στην αυτοθυσία τους, έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές. Όπως ήδη γνωρίζετε, η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως κατ’ επανάληψη το έχει πράξει και η Ελλάδα, είναι έτοιμη να παράσχει όποια βοήθεια χρειαστεί σε τέτοιου είδους περιστατικά. Όλες οι χώρες, ειδικότερα της Μεσογείου, όλο και πιο συχνά επηρεαζόμαστε από τέτοια φαινόμενα, λόγω και των γενικότερων επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, και ως εκ τούτου, η μεταξύ μας συνεργασία και συντονισμός είναι απαραίτητος».

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι λόγω και της εγγύτητας και των ιδιαίτερων δεσμών με τη Ρόδο, η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που έχουν πληγεί από τις φωτιές στη Ρόδο. «Είχαμε και μεγάλο ενδιαφέρον από Κύπριους πολίτες και κυπριακές επιχειρήσεις που θέλουν να εμπλακούν σε αυτή την προσπάθεια», εξήγησε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected