Κατηγορίες
Super League 2

Super League 2 : Η διαδικασία των play off και play out τη νέα σεζόν

Με play-offs και play-outs θα διεξαχθούν την επόμενη σεζόν οι δύο όμιλοι της Super League 2 και πλέον αποσαφηνίστηκε το format τους, μετά και την ολοκλήρωση του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.

Σε κάθε γκρουπ θα συμμετέχουν 13 ομάδες και ύστερα από το φινάλε της κανονικής διάρκειας θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες (12η και 13η, συνολικά τέσσερις). Οι υπόλοιπες σε κάθε όμιλο ξεχωριστά θα διαιρέσουν με το δύο τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει, όπου η στρογγυλοποίηση θα πάει προς τα πάνω (σ.σ. αν πχ μια ομάδα έχει 59 πόντους θα υπολογίζεται με 30). Όσες βρίσκονται στις θέσεις από 1 ως και 5 θα μπουν στα play-offs όπου θα παίξουν όλες με όλες εντός και εκτός έδρας (10 παιχνίδια συνολικά) και όποια τερματίσει στην κορυφή θα πάρει το «εισιτήριο» για τη Super League 1 (συνολικά δύο).

Εκείνες που βρέθηκαν στη regular season από την 6η ως και την 11η θέση θα πάρουν μέρος στα play-outs, όπου επίσης θα έχουμε 10 αγώνες (όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας), όπου οι τρεις τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική (9η, 10η και 11η, συνολικά επιπλέον έξι).

Εννοείται πως θα διεξαχθούν ξεχωριστά play-offs για κάθε όμιλο και έτσι προβλέπεται να προβιβαστούν δύο και να υποβιβαστούν 10.

Υπενθυμίζεται πως αύριο εκπνέει η προθεσμία για υποβολή συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, ενώ ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει λίγο πριν την κλήρωση του προγράμματος για τη νέα χρονιά.

Εκτός των άλλων στο Δ.Σ. επιλέχθηκε η νέα μπάλα του πρωταθλήματος που θα είναι της Nike.

*με στοιχεία από το gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected