Κατηγορίες
Διάφορα

Η μεγάλη αλήθεια για τη φοιτητική ζωή : Ένα μέλλον που ανοίγεται στα παιδιά μας αλλά “πνίγει” οικονομικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό (vids)

Ένας πραγματικός γολγοθάς αποτελεί για γονείς και φοιτητές η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας σε προσιτές τιμές.

Σε δυσεπίλυτο πρόβλημα εξελίσσεται επίσης η εύρεση φοιτητικής κατοικίας λόγω της μειωμένης προσφοράς διαθέσιμων ακινήτων.

Ο «χάρτης» των φοιτητικών κατοικιών έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της στροφής των ιδιοκτητών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, με αποτέλεσμα η φετινή χρονιά να χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Και αυτό γιατί πέρα από τη μειωμένη διαθεσιμότητα και τη μεγάλη αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων, η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός επιβαρύνουν ραγδαία το κόστος διαβίωσης του φοιτητή.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, «φωτιά» έχουν πάρει τα ενοίκια με αποτέλεσμα η εύρεση φοιτητικής στέγης να είναι πιο δύσκολη από ποτέ! Ιδιαίτερο πρόβλημα πρόκειται να αντιμετωπίσουν φέτος οι νέοι φοιτητές που ψάχνουν για σπίτι.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών – Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, χαρακτήρισε «δύσκολο σταυρόλεξο» την ανεύρεση ενός φοιτητικού σπιτιού ενώ εκτίμησε ότι οι τιμές θα είναι αυξημένες φέτος κατά 7% – 8% σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Ποταμιανός υπογραμμίζει ότι η εύρεση κατοικιών από 30 τ.μ. – 50 τ.μ., που απευθύνονται σε φοιτητές προς ενοικίαση, αποδεικνύεται φέτος δύσκολη υπόθεση.

Οι φοιτητές που επιλέγουν «εναλλακτικές» περιοχές στο κέντρο της Αθηνάς μπορούν να βρουν διαμερίσματα άνω των 60 τ.μ., 2 υπνοδωμάτιων, κατάλληλα δηλαδή για συγκατοίκηση, με ενοίκιο από 500 ευρώ – 550 ευρώ κατά μέσο όρο, την ώρα που το φοιτητικό επίδομα ανέρχεται έως και 1.500€ που καλύπτει τους τρεις ουσιαστικά μήνες του ενοικίου!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected