Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Άλλος ΠΑΟΚ στο Ισραήλ, πέτυχε θρίαμβο και με παίκτη λιγότερο!

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον ΠΑΟΚ, όχι τόσο γιατί δεν μας έχει συνηθίσει σε σημαντικές προκρίσεις αλλά γιατί η αποψινή ήρθε με αριθμητικό μειονέκτημα!

Ο “δικέφαλος” ήταν διαβασμένος στο παιχνίδι των Ισραηλινών και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν υποψιασμένος για το τι θα συναντήσει στην καυτή έδρα της Μπεϊτάρ.

Στην αρχή ήρθε βέβαια και ένα ανέλπιστο δώρο με το απίθανο αυτογκόλ του Γκότλιβ, όμως στο 40′ έμεινε με 10 παίκτες λόγω ανόητης αποβολής του Αουγκούστο, ο οποίος μάλιστα ανέτρεψε τον Αζάρια. Ευτυχώς όμως ο Κοτάρσκι ήταν εκεί και αποσόβησε την εστία του!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, έκλεισε καλά τους χώρους και στο τέλος “χτύπησε” στις αντεπιθέσεις (“χρυσή” αλλαγή ο Κωνστανέλιας) για να φτάσει στο θριαμβευτικό 1-4!

Έτσι, η ελληνική ομάδα προχωρά στο Conference League και στον 3ο προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει την κροατική Χάιντουκ.

Το φιλμ

Στο 12ο λεπτό σημειώθηκε η φάση του αγώνα και ίσως της χρονιάς! Ο Γκότλιφ έκανε πάσα προς το τέρμα, ο οποίος ήταν εκτός θέσης και έτσι η μπάλα πήγε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Στο 33′ μεγάλη φάση για την Μπεϊτάρ! Ο Σούα εκτέλεσε το φάουλ, ο Φράιντεϊ πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Στο 38′ ωραίο σουτ του Αουγκούστο, ο Σίλβα απέκρουσε ξανά!

Στο 40ο λεπτό, μεγάλος λάθος του Σβαμπ που γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, ο Αουγκούστο ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Σούα και έτσι η Μπεϊτάρ έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Κοτάρσκι όμως απέκρουσε την εκτέλεση του Σούα!

Στο 45′ η εξαιρετική συνεργασία του Ζίβκοβιτς με τον Τόμας, έφερε τον δεύτερο “φάτσα” με το γκολ, και δεν λάθεψε για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του!

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, σε  μια αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Σούα έκανε τη σέντρα και ο Φράιντεϊ με κεφαλιά στην πλάτη του Μιχαηλίδη μείωσε σε 1-2.

https://products.wedia.gr/lm_live/sites/default/files/3922832.jpg

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έδειξαν διάθεση να απειλήσουν. Στο 49′ η κεφαλιά του νεοεισελθόντα Νικολαέσκου κατέληξε λίγο άουτ και δύο λεπτά μετά, ο Μίχα βρήκε κενό χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ αλλά αυτό πήγε άουτ.

Στο 71′ η Μπεϊτάρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Φράιντεϊ πήρε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας μετά από τρομερή συνεργασία αλλά το σουτ ήταν κακό.

Στο 77′ ο “δικέφαλος” έφτασε κοντά στο 1-3 όταν ο τερματοφύλακας της Μπεϊτάρ συγκρούστηκε με τον αμυντικό του, ο Τσιγγάρας πλάσαρε έξω από την περιοχή σε κενή εστία αλλά πήγε άουτ η μπάλα.

Δύο λεπτά μετά, ακόμα μία ευκαιρία για τον φουριόζο ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Σαμάτα στην περιοχή αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Σίλβα.

Στο 90+1′ ο Κωνσταντέλιας έκανε μία τρομερή ενέργεια! Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέρασε εντυπωσιακά τον Ντγκόνι, πλάσαρε, ο Σίλβα απέκρουσε αλλά Τόμας έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα!

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο εκπληκτικός Κωνσταντέλιας έκανε το ιδανικό τελείωμα, μετά το κλέψιμο και την ασίστ του Τσιγγάρα (1-4)

Συνθέσεις

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Γιόσκι Αμπουκάσις) : Μιγκέλ Σίλβα, Μορόζοφ, Μπιτόν, Γκότλιεμπ (45+4′ Μίχα), Ντγκανί, Γιόνα (46′ Νικολαέσκου), Ασκενάζι (56′ Ζάι), Αζάρια (90′ Κανιούκ), Σούα, Φράιντεϊ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (46′ Κουλιεράκης), Τροστ-Εκόνγκ, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίφκοβιτς (76′ Κωνσταντέλιας), Νάρεϊ, Τάισον (44′ Τσιγγάρας), Μπράντον (60′ Σαμάτα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected