Κατηγορίες
Αθλήματα

Los Cabos: Νίκη – ανατροπή και στην τετράδα ο Τσιτσιπάς (+vid με στιγμιότυπα)

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Los Cabos πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας του Νίκολα Τζάρι με 6(6)-7, 7-6(4), 6-2 σε έναν αγώνα, ο οποίος διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Αν και στο πρώτο set o Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε break στο 4ο game της αναμέτρησης, ο Νίκολα Τζάρι είχε άμεση απάντηση παίρνοντας πίσω στο αμέσως επόμενο game το break του Έλληνα. Οι δύο παίκτες ήτα πολύ καλοί με τις μπάλες στα χέρια, με αποτέλεσμα να κρατήσουν τα services τους και το πρώτο set να κριθεί στο tie-break.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Έλληνας ξεκίνησε πολύ καλά, κάνοντας mini break στο δεύτερο service του Χιλιανού (2-1). Ωστόσο, και πάλι ο Νο28 στον κόσμο βρήκε τη λύση να πάρει πίσω το mini break του Έλληνα (3-2). Ο Τσιτσιπάς με ακόμη ένα mini break κατάφερε να βρεθεί με τρία set points (6-3), όμως κατάφερε να τα… σβήσει και στη συνέχεια να πάρει προβάδισμα (7-6). Με winner ο Χιλιανός έκλεισε το set, παίρνοντας κεφάλι στα set με 7-6(6).

Το δεύτερο set δεν είχε χώρο για breaks. Οι δύο αθλητές ήταν άρτιοι στα service games τους. Μετά από μία ώρα και δύο λεπτά, το set οδηγήθηκε στο tie-break.

Αναμφίβολα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έπαιζε την παραμονή του στο παιχνίδι. Ο Έλληνας ξεκίνησε με mini break, όμως με επιστροφή winner ο Τζάρι το πήρε πίσω (1-1). Βέβαια, ο 25χρονος πήρε ξανά πόντο στο service του Τζάρι, αποκτώντας στη συνέχεια τρεις πόντους διαφορά (5-2). Ο Νο5 του κόσμου κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμά του, κλείνοντας το set με 7-6(4).

Το τελευταίο set της αναμέτρησης είχε την ίδια αφετηρία με το δεύτερο. Οι δύο παίκτες κράτησαν τα services τους, ωστόσο ο Τσιτσιπάς ήταν αυτό που στο 4ο game «έσπασε» το service του αντιπάλου του. Ο Έλληνας υπερασπίστηκε το break του στη συνέχεια (4-1), βάζοντας τις βάσεις για ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο Τζάρι από τη μεριά του, φανερά καταπονημένος, αν και προσπάθησε να βγάλει αντίδραση δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο break. Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να κλείσει το τρίτο set και να πανηγυρίσει τη νίκη απέναντι στον Χιλιανό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Τσόριτς – Ιβάσκα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected