Διάφορα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρήγγειλε επίτηδες εν μέσω καύσωνα και έριξε πρόστιμα

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους μίλησε στον ΣΚΑΪ και την Πρωϊνή Ενημέρωση ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Βασικός κορμός του νομοσχεδίου, εξήγησε ο υπουργός Εργασίας, είναι η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θα αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων.

“Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του. Ή θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών”.

Παράλληλα, ο υπουργός διηγήθηκε πως εν μέσω καύσωνα “με 45 βαθμούς πήρα τηλέφωνο σε μια από τις δύο πλατφόρμες ντελίβερι και παρήγγειλα σουβλάκια με χοιρινό γύρο. Μού πήραν την παραγγελία κανονικά, μού είπαν ‘σε 25 λεπτά στο σπίτι σας’ και με το που έκλεισε το τηλέφωνο λέω ‘κοίταξε, την πήραν την παραγγελία και πρέπει να βάλω πρόστιμο’… Στο ένα λεπτό με πήραν τηλέφωνο από το μαγαζί.

Και λέω ‘πω πω το καταλάβανε ότι δεν γίνεται, και ευτυχώς δεν θα βάλω πρόστιμο’. Σηκώνω το τηλέφωνο, και λένε: ‘έχει τελειώσει ο γύρος χοιρινός θέλετε να βάλουμε γύρο κοτόπουλο;’ Και λέω ‘γι’ αυτό με πήρατε;’ Επιβλήθηκαν πρόστιμα και στη μια και στην άλλη πλατφόρμα. Μετά όμως από αυτό, την Τετάρτη, την επομένη μέρα του μεγάλου καύσωνα, και οι δυο πλατφόρμες σταμάτησαν να λειτουργούν δεν πήραν καθόλου παραγγελίες”.

Ο κ. Γεωργιάδης με αφορμή αυτό το περιστατικό έστειλε μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι στην εποχή που ζούμε δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με ψύχη και δικαιώματα, και ο εργοδότης έχει απολυτή ευθύνη να προσέχει την υγεία του εργαζομένου. “Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει έστω και λίγο να διακινδυνεύουν τη ζωή των εργαζομένων τους όταν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα” ξεκαθάρισε.

*thetoc.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected