Κατηγορίες
Super League 2 - Μεταγραφές

Ο Thierry Moutinho υπέγραψε στην Athens Kallithea

Η Athens Kallithea FC ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα την απόκτηση του Τιερί Μουτίνιο με ελεύθερη μεταγραφή μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τον Λεβαδειακό.

Ο 32χρονος Ελβετοπορτογάλος μέσος, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ισπανία, καταγράφοντας 98 συνολικά συμμετοχές με εννέα γκολ και 12 ασίστ στη Segunda División, ενώ έχει αποκτήσει εμπειρία στις κορυφαίες κατηγορίες της Ελβετίας, της Ρουμανίας, και της Ελλάδας.

Έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα στη SuperLiga της Ρουμανίας με την Κλουζ και μία φορά το Κύπελλο Ρουμανίας με τη Στεάουα. Έχει πετύχει δύο φορές την άνοδο σε κορυφαία κατηγορία με τη Σερβέτ στην Ελβετία και τον Λεβαδειακό στην Ελλάδα, καθώς και την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία με την Αλμπαθέτε στην Ισπανία.

Γεννημένος στη Γενεύη, ο Μουτίνιο ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ομάδα Ετουάλ Καρούζ και σύντομα πήγε στη Σερβέτ, τη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, κάνοντας το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 ετών. Ως νεαρός παίκτης που συνήθως έμπαινε ως αναπληρωματικός, ο Μουτίνιο αγωνίστηκε με τη Σερβέτ όταν η ομάδα κέρδισε την άνοδο στη Super League της Ελβετίας το 2010/11 και προκρίθηκε στο UEFA Europa League το 2011/12. Ο Μουτίνιο μέτρησε 40 συνολικά συμμετοχές στην ομάδα στη διάρκεια 4.5 σεζόν, προτού φύγει για την Ισπανία.

Τον Ιανουάριο 2013, ο Μουτίνιο υπέγραψε στην Αλμπαθέτε, όπου κατέγραψε 13 συμμετοχές με ένα γκολ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2013/14 για να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στη Segunda División. Πέρασε ακόμη μία σεζόν στην Αλμπαθέτε, και τις επόμενες δύο σεζόν στη Μαγιόρκα, με ένα σύντομο δανεισμό στην Τενερίφη. Ο Μουτίνιο είχε μία εντυπωσιακή σεζόν στη Μαγιόρκα το 2016/17, σημειώνοντας τέσσερα τέρματα και επτά ασίστ σε 34 αγώνες πρωταθλήματος.

Παρόλο που η Μαγιόρκα υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία, οι επιδόσεις του Μουτίνιο του εξασφάλισαν μία μεταγραφή στη φιλόδοξη ομάδα Κλουζ της Ρουμανίας, και αγωνίστηκε εκεί όταν η ομάδα κέρδισε τον τίτλο τις σεζόν 2017/18 και 2018/19. Ο Μουτίνιο υπέγραψε στη Στεάουα, τη μεγαλύτερη ομάδα της Ρουμανίας, το επόμενο καλοκαίρι, και παρά το γεγονός ότι έφυγε στο μέσον της σεζόν για να επιστρέψει στην Ισπανία, συμμετείχε στην πορεία της ομάδας από το Βουκουρέστι προς την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2019/20.

Μετά από μιάμιση σεζόν στην Ισπανία με την Κόρδοβα, ο Μουτίνιο προσγειώθηκε στην Ελλάδα και τον Λεβαδειακό, εξελισσόμενος σε βασικό συντελεστή της ανόδου στη Super League 1, μετρώντας 25 συμμετοχές με τρία γκολ και τρεις ασίστ τη σεζόν 2021/11. O Μουτίνιο κατέγραψε 17 συμμετοχές με τρία γκολ και μία ασίστ στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας την περσινή σεζόν, αλλά ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ως διεθνής, ο Μουτίνιο εκπροσώπησε την Ελβετία με τις μικρές εθνικές ομάδες από την Κ16 έως την Κ19, και στη συνέχεια εκπροσώπησε την Πορτογαλία με την Εθνική Κ20.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected