Αθλήματα

Τορόντο: Ο Μονφίς σταμάτησε τον Τσιτσιπά και πέρασε στους “16” (vids)

Ο Γκαέλ Μονφίς παραχώρησε μόλις 7 games στον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Γάλλο να επικρατεί με 6-4, 6-3 μετά από μια ώρα και 26 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση στους “16” του National Bank Open, την ίδια ώρα που ο Έλληνας τενίστας και φιναλίστ του 2018 παραμένει χωρίς νίκη στο τουρνουά για 2η σερί χρονιά. 

Μετά την καλή εβδομάδα του στο Los Cabos, όπου κέρδισε 4 παιχνίδια και κατέκτησε τον 10ο τίτλο της καριέρας του, ο Τσιτσιπάς ήταν εκτός εαυτού σήμερα, έκανε πολλά λάθη και πολλά “δώρα” στον αντίπαλό του, που τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Μονφίς, παρότι έκανε 7 διπλά λάθη και έδειχνε ευάλωτος από το σερβίς, κατάφερε να μη δεχτεί ούτε ένα break σε ολόκληρο το ματς, κάτι που ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αποτελέσματος.

Έσωσε και τα 3 break points που αντιμετώπισε ο 37χρονος Γάλλος τενίστας, ο οποίος από τη μεριά του αξιοποίησε τα 3 από τα 4 break points που είχε και “έσπασε” 3 φορές τον Στέφανο.

Το πρώτο break point ήταν στο 2ο game για τον Έλληνα τενίστα, με τον Monfils να το σβήνει και να ισοφαρίζει σε 1-1. Λίγα λεπτά μετά ο Γάλλος έκανε το break και πέρασε μπροστά με 4-2, ενώ αφού έσβησε νέο break point για να φτάσει στο 5-3, ολοκλήρωσε το 1ο σετ με το πρώτο του love service game, για το 6-4.

Ο Τσιτσιπάς έχασε μέσα από τα χέρια του το εναρκτήριο game του 2ου σετ στη συνέχεια, αφού από το 40-15 υπέστη το break κάνοντας και πάλι εύκολα λάθη. Ο πολύ έμπειρος Monfils δεν άφησε το πλεονέκτημα αυτό να πάει χαμένο, έσωσε ακόμα ένα break point σ’ αυτό το σετ, στο 4ο game (2-1, 30-40), και τελικά όχι μόνο διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος, αλλά έκλεισε την αναμέτρηση και με νέο break, για να κάνει το τελικό 6-3 σε 85 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 1η φορά που συναντήθηκαν Monfils και Τσιτσιπάς μετά από 4,5 χρόνια και ο Γάλλος πανηγύρισε τη 2η νίκη του απέναντι στον Έλληνα παίκτη (2-2).

Για τον Τσιτσιπά, ήταν η 2η διαδοχική ήττα στο Masters του Καναδά και μια χαμένη ευκαιρία να κερδίσει κι άλλο έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη. Θυμίζουμε πως ήταν φιναλίστ στο Τορόντο το 2018 και ημιφιναλίστ ξανά στο Τορόντο το 2021 (το τουρνουά γίνεται μια χρονιά στο Τορόντο και μια στο Μόντρεαλ), επομένως έχει καλή παράδοση στα γήπεδα αυτά ο Στεφ, που όμως φέτος γνώρισε τον πρόωρο αποκλεισμό.

Επόμενος σταθμός φυσικά για τον Στέφανο θα είναι το Σινσινάτι, όπου θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα το δεύτερο κατά σειρά Masters 1000 τουρνουά της US Open Series.

Εντωμεταξύ ο Monfils, έχοντας αποκλείσει ήδη τους Christopher Eubanks και Τσιτσιπά από το Τορόντο, θα περιμένει τον αγώνα του Sebastian Korda με τον Aleksandar Vukic για να μάθει τον αυριανό του αντίπαλο, για τη φάση των “16” του National Bank Open.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected