Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον Άρη, προβάδισμα πρόκρισης με Πάλμα!

Με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πάλμα στο 68′, ο Άρης νίκησε την Ντινάμο Κιέβου στη Θεσσαλονίκη και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Βουκουρέστι.

Η ομάδα του Τερζή πίεσε ψηλά στο ξεκίνημα, έκλεψε μπάλες και μέχρι το τέταρτο είχε κάνει ήδη τέσσερις τελικές με σπουδαιότερη τη διπλή φάση με Φεράρι και Ζουλς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Οι ”κιτρινόμαυροι” θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει μεγαλύτερο σκορ αν αξιοποιούσαν τις εν λόγω ευκαιρίες που δημιούργησαν, και πλέον πηγαίνουν στο Βουκουρέστι για να σφραγίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το φιλμ

Η πρώτη στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στον Άρη, με τον Μοντόγια να κάνει το σουτ και η μπάλα να περνάει άουτ στο 4′.

Οκτώ λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Αρχικά, ο Φεράρι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Μπούσχαν απέκρουσε σωτήρια στη γωνία του και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ζουλ επιχείρησε νέο σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 24΄ το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών για τον Άρη συνεχίστηκε.

Η άμυνα της Ντιναμό αδράνησε και ο Κάρλσον από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού των Ουκρανών και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 44′ η Ντινάμο απείλησε για πρώτη φορά με το Γιαρμολένκο αλλά ο Κουέστα ήταν εκεί και απέκρουσε κρατώντας το μηδέν.

Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή του Άρη ήταν εμφανής αλλά δεν είχε μεταφραστεί σε γκολ. Το σκορ παρέμενε στο 0-0 μέχρι την ανάπαυλα.

Ο Λουίς Πάλμα ήταν αυτός που έδωσε στους «κίτρινους» προβάδισμα στο σκορ, ευστοχώντας από τα 11 μέτρα στο 69ο λεπτό

Στη συνέχεια, ο 23χρονος μέσος του Άρη αντί να πανηγυρίσει το γκολ του, ύψωσε μία φανέλα που έγραφε το όνομα «Μιχάλης» στη μνήμη του 29χρονου που έχασε τη ζωή του στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δέκα λεπτά αργότερα (79’) ο Μαρίτα δοκίμασε να σκοράρει εκμεταλλευόμενος ένα φάουλ, αλλά ο Φαμπιάνο δεν βρήκε την μπάλα σωστά ώστε να τη στείλει στα δίχτυα επομένως οι παίκτες του Τερζή έχασαν μία ευκαιρία να διευρύνουν το σκορ.

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το γκολ αλλά ο Άρης κατάφερε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη αφήνοντας καλές εντυπώσεις στο πρώτο του παιχνίδι απέναντι στους Ουκρανούς με φόντο την πρόκριση στο UEFA Conference League.

Συνθέσεις

Άρης (Τόλης Τερζής) : Κουέστα, Φεράρι, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Νταρίντα (82′ Πάβιτσιτς), Τζούρασεκ (58′ Ρουπ), Ζουλς, Μορόν, Κάρλσον (58′ Μενέντεζ), Πάλμα

Ντινάμο Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου) : Μπούστσαν, Ντουμπίντσακ, Τίμτσουκ, Σιρότα, Ποπόφ, Καμπάιεφ (81′ Βολόσιν), Γιαρμολένκο, Σεπαρένκο (81′ Σεπέλιεφ), Σίντορτσουκ (81′ Μπράζκο), Μπουγιάλσκι, Μπενίτο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected