Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Premier League : Μοιρασιά στο Λονδρέζικο ντέρμπι της πρεμιέρας (vid)

Τρομερό ματς, εξαιρετικό θέαμα, αναρίθμητες φάσεις, τέσσερα γκολ, ένα δοκάρι και «μάχες» σώμα με σώμα. Ένα… ακόμη κλασσικό Τσέλσι – Λίβερπουλ δηλαδή, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και η έβδομη διαδοχική τους ισοπαλία σε 90λεπτο να είναι γεγονός! «Έσπασε» η παράδοση του Σαλάχ, σκόρερ ο Ντισασί στο ντεμπούτο του για τους Λονδρέζους.

Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν χαρακτηρίζονται για τις αμυντικές τους ικανότητες, αλλά για τη θέλησή τους να παράξουν ποδόσφαιρο. Τι και αν δεν είχαν σκοράρει εδώ και 453 λεπτά στις μεταξύ τους συναντήσεις;

To θέαμα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν εξαιρετικό, παρακολουθήσαμε δύο γκολ, ένα δοκάρι, δύο ακυρωθέντα τέρματα και πάμπολλες ευκαιρίες, με το 1-1 πάντως να μένει μέχρι τέλους.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα; Η πρώτη καλή στιγμή του ματς άνηκε στη Λίβερπουλ, με τον Ζότα να μην καταφέρνει να ανοίξει το σκορ από πλεονεκτική θέση στο 6’, για να έρθει ο Μοχάμεντ Σαλάχ και να προειδοποιήσει ακόμη περισσότερο την Τσέλσι, όταν το σουτ του 12ου λεπτού, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σάντσεθ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αιγύπτιος έγινε δημιουργός και το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ στη σεζόν ήταν γεγονός. Καταπληκτική μπαλιά του ΜακΆλιστερ στο 17’ για τον Σαλάχ, «μαγική» πάσα του τελευταίου για τον Ντίας και άψογο τελείωμα του Κολομβιανού, για το προβάδισμα των «κόκκινων» στο Λονδίνο.

Λίγο έλειψε μάλιστα να κεφαλαιοποιήσουν την υπεροχή τους ακόμη περισσότερο, όταν ο Σαλάχ σκόραρε με τη συμπλήρωση μισής ώρας, αλλά ήταν εκτεθειμένος, με τον VAR σωστά να παρεμβαίνει και να ακυρώνει το 2-0 της Λίβερπουλ.

Από εκεί και πέρα όμως, η Τσέλσι κυριάρχησε. Ένα σουτ του Τζάκσον έφυγε άουτ, ο Ρις Τζέιμς «πλαγιοκοπούσε» σταθερά από την πλευρά του Ρόμπερτσον, έτσι αναγκάστηκε να παραχωρήσει κόρνερ ο Γκόμες και εν τέλει ο Ντισασί ισοφάρισε.

Στο 36ο λεπτό, ο κεντρικός αμυντικός της γηπεδούχου ευνοήθηκε από τις απομακρύνσεις των φιλοξενούμενων και νίκησε τον Άλισον, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη μικρή του περιοχή, όντας ο 3ος αμυντικός στην ιστορία της Τσέλσι που σκοράρει στο ντεμπούτο του στην Premier League.

Μόλις 110 δευτερόλεπτα μετά, η απόλυτη ανατροπή ήταν γεγονός, με τον Τσίλγουελ να κάνει το 2-1, αλλά η δεύτερη ακύρωση γκολ να συμβαίνει και πάλι σωστά, καθώς ο Άγγλος ήταν πιο μπροστά από τον Κονατέ και τον Φαν Ντάικ, πριν πάρει την μπάλα.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, η Τσέλσι ήταν ανώτερη, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το 2-1 στο καλό της διάστημα, πριν την ανάπαυλα, με αμφότερους προπονητές να παρουσιάζονται – ολίγον τι – πιο προσεκτικοί στην επανάληψη.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους άνηκε στη Λίβερπουλ και προήλθε από ένα σουτ εκτός περιοχής του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο 49’, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες του αρχηγού της Λίβερπουλ για χέρι, το οποίο εξετάστηκε αλλά δεν καταλογίστηκε, με την επόμενη φάση να ανήκει στους «μπλε», αλλά τον Τσίλγουελ να βλέπει τον Άλισον να τον σταματά στο 55’.

Όσο περνούσε η ώρα, οι δύο ομάδες αποφάσισαν να προσέχουν όλο ένα και περισσότερο την ανασταλτική τους λειτουργία. Έγιναν προσεκτικές, η Τσέλσι έδειχνε να θέλει, αλλά να μην μπορεί, η Λίβερπουλ… συμβιβάστηκε με το 1-1 και η έβδομη διαδοχική ισοπαλία μεταξύ τους σε 90λεπτο ήταν γεγονός.

Παρασκευή 11/8

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι  0-3

Σάββατο 12/8

Άρσεναλ – Νότιγχαμ  2-1
Μπόρνμουθ – Γουέστ Χαμ  1-1
Έβερτον – Φούλαμ  0-1
Μπράιτον – Λούτον  4-1
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας  0-1
Νιουκάστλ – Άστον Βίλα  5-1

Κυριακή 13/8

Μπρέντφορντ – Τότεναμ  2-2
Τσέλσι – Λίβερπουλ  1-1

Δευτέρα 14/8

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected