Κατηγορίες
Διάφορα

Σε τραγική κατάσταση ο Ουκρανικός Στρατός : Παγιδευμένος στα “πρωτοφανή” ρωσικά ναρκοπέδια, πάνω από 45.000 οι νεκροί

Η χώρα με τα περισσότερα ναρκοπέδια στον κόσμο είναι αυτή τη στιγμή η Ουκρανία, με τον στρατό της να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να καθαρίσει την πρώτη γραμμή, καθώς αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις σε άνδρες και εξοπλισμό, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

Σε μια επείγουσα έκκληση προς τους συμμάχους, ο Ολέξι Ρεζνίκοφ είπε στον Guardian ότι οι στρατιώτες του βρίσκουν πέντε νάρκες σε κάθε τετραγωνικό μέτρο, οι οποίες τοποθετήθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την αντεπίθεση της Ουκρανίας.

Είπε ότι τα τεράστια ναρκοπέδια μπορούν να διασχιστούν, αλλά ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι σύμμαχοι να «επεκτείνουν και να επισπεύσουν» την εκπαίδευση που ήδη παρέχεται από ορισμένα έθνη.

Ο Ρεζνίκοφ είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, η Ουκρανία είναι η χώρα με τα περισσότερα ναρκοπέδια στον κόσμο. Εκατοντάδες χιλιόμετρα ναρκοθετημένα, εκατομμύρια εκρηκτικοί μηχανισμοί, σε ορισμένα σημεία της πρώτης γραμμής έως και πέντε νάρκες ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα ρωσικά ναρκοπέδια είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για τα στρατεύματά μας, αλλά όχι ανυπέρβλητο. Διαθέτουμε ειδικευμένους ναρκαλιευτές  και σύγχρονο εξοπλισμό, αλλά είναι εξαιρετικά ανεπαρκείς για το μέτωπο που εκτείνεται εκατοντάδες χιλιόμετρα στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας».

Ορισμένες από τις νάρκες έχουν τοποθετηθεί από ουκρανικές δυνάμεις για να προστατεύσουν τις δικές τους αμυντικές γραμμές, αλλά η συντριπτική πλειονότητα είναι από τους Ρώσους.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει παραπονεθεί ότι το να περιμένει τη δυτική παράδοση όπλων και να καθυστερήσει την έναρξη της φετινής αντεπίθεσης επέτρεψε στη Ρωσία να τοποθετήσει εκατομμύρια νάρκες μπροστά από τις θέσεις της.

Ο Serhiy Ryzhenko, ο επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου Mechnikov στο Ντνίπρο, όπου νοσηλεύονται πολλοί από τους πιο σοβαρά τραυματίες, είπε ότι δεχόταν από 50 έως 100 στρατιώτες την ημέρα, με τις νάρκες να είναι δεύτερες μετά τους πυροβολισμούς ως αιτία των τραυματισμών τους.

Σε μια συνάντηση τον Ιούλιο στο Ράμσταϊν της Γερμανίας της συμμαχίας 54 χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία, οι Λιθουανία, Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Δανία συμφώνησαν να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν ουκρανικές μονάδες εκκαθάρισης ναρκοπεδίων. Άλλες χώρες προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν.

“Πρωτοφανές στη σύγχρονη ιστορία”

Ο Πιτ Σμιθ, διευθυντής του ουκρανικού προγράμματος της ΜΚΟ εκκαθάρισης ναρκών Halo, και πρώην αξιωματικός που διοικούσε όλα τα μέσα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του βρετανικού στρατού, είπε ότι το επίπεδο παρουσίας ναρκών είναι «πρωτοφανές στη σύγχρονη ιστορία», καθώς πέρα από την πρώτη γραμμή μήκους 1.000 χιλιομέτρων, υπάρχουν και πίσω της σειρές ναρκοπεδίων.

“Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για μεγάλα γραμμικά ναρκοπέδια. Τις προάλλες κάποιος περπάτησε κατά μήκος ενός ναρκοπεδίου 1,5 χιλιομέτρων με μια νάρκη TM-62 τοποθετημένη κάθε 1 μέτρο και αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος του Μικολάεφ. Πρόκειται για περιοχές που ανακαταλήφθηκαν από την Ουκρανία αρκετά γρήγορα”.

Ο Σμιθ είπε ότι οι εξαντλημένες μονάδες ναρκαλιευτών της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν μια τεράστια γκάμα τύπων ναρκών και τόνισε ότι ακόμη και με 10.000 ναρκαλιευτές θα χρειαζόταν μια δεκαετία για να καθαριστεί η χώρα.

Ουκρανία: 48.000 στρατιώτες νεκροί κάτα τη διάρκεια της αντεπίθεσης

48.000 στρατιώτες νεκροί κάτα τη διάρκεια της αντεπίθεσης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) υφίστανται μεγάλες απώλειες κατά τη λεγόμενη αντεπίθεση και αναπληρώνουν επειγόντως τις τάξεις τους εις βάρος του ανδρικού πληθυσμού της Χερσώνας και του Μικολάεφ, τόνισε ο Yuriy Barbashov, επικεφαλής της περιφέρειας Snigirevsky που ελέγχεται από τα ουκρανικά στρατεύματα.

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αριθμός όσων έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης είναι 48.000 στρατιώτες. Αυτή είναι η συνολική απώλεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε όλο το μέτωπο. Η πιθανότητα επιβίωσης στο μέτωπο είναι τουλάχιστον τρεις ημέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους στρατιωτικούς κύκλους της Ουκρανίας, υπάρχει πολύ έντονη απογοήτευση σε σχέση με αυτές τις απώλειες.

Προφανώς, οι επιδρομές για την αναπλήρωση των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα συνεχιστούν.

Στο Μικολάεφ, έγινε μια σκληρή επιδρομή στα γραφεία στρατιωτικής εγγραφής και κατάταξης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε λίγες εβδομάδες στρατολόγησαν προσωπικό για τρία τάγματα – περίπου 1.200 πολίτες.

Πριν από λίγες εβδομάδες στάλθηκαν είτε για κάποιο είδος εκπαίδευσης, είτε απευθείας στο μέτωπο.

Τώρα το ίδιο καθεστώς εξελίσσεται στην πόλη Χερσώνα, η αστυνομία, αρπάζει κόσμο από τους δρόμους.

Η Ουκρανία μεταφέρει στρατεύματα στην περιοχή Χερσώνα. «Σύμφωνα με πληροφορίες στη δυτική Ουκρανία υπάρχει μαζική μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού προς τα ανατολικά κατά μήκος των σιδηροδρόμων και συσσώρευση στρατευμάτων στην περιοχή Χερσώνα».

*News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected