Super League 1

“Λουκέτο” στους συνδέσμους οπαδών σε όλη τη χώρα, στην ΕΛ.ΑΣ. ο έλεγχος των οργανωμένων στα γήπεδα (vid)

Σε κοινές δηλώσεις προχωρούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους καθώς και τη διάσκεψη με τους ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Αρχικά, ο πρόεδρος της UEFA εξέφρασε λύπη και οργή για τα «φοβερά» που συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Φανταστείτε τι είδους άνθρωπος επιτίθεται σε έναν άλλο επειδή φοράει μια φανέλα που δεν του αρέσει. Αυτό είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου. Μην τους λέτε οπαδούς, δεν είναι. Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις βλακώδεις ιδέες τους», πρόσθεσε.

Ο Τσεφέριν στη συνέχεια τόνισε πως η οπαδική βία δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας και «πρέπει να συνεργαστούμε, όχι μόνο εντός της ΕΕ (…). Τους καλώ όλους να εξαλείψουμε αυτόν τον καρκίνο, ακόμα και τα ΜΜΕ. Πρέπει να μας βοηθήσετε να το σταματήσουμε», συμπλήρωσε.

Από πλευράς του, ο πρωθυπουργός τόνισε αρχικά πως «η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup. Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες».

«Δυστυχώς συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων», πρόσθεσε.

«Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη (…). Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο. Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων οπαδών».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected