Διάφορα

Όταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έπαιξε σε γαλλική ταινία του 1938 – Ήταν μόλις 25 ετών! (vid)

Δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν ότι ο αγαπημένος ηθοποιός Λάμπρος Κωνσταντάρας, στον μεσοπόλεμο είχε θητεύσει στο γαλλικό θέατρο, παίζοντας δίπλα σε σπουδαίους Γάλλους ηθοποιούς της εποχής, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα οριστικά.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας την εποχή που ζούσε στο Παρίσι έπαιζε στο θέατρο ως Constant Darras, και εμφανίστηκε σε κάποιες γαλλικές ταινίες. Μία από αυτές ήταν και η “Remontons les Champs-Élysées” (Ας περπατήσουμε και πάλι στο Σανζ Ελιζέ) του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα, ηθοποιού και σκηνοθέτη Sacha Guitry. Στην ταινία του 1938 πρωταγωνιστούσαν οι Sacha Guitry, Lucien Baroux, Jacqueline Delubac, Josseline Gaël, Jeanne Boitel, Jane Marken, Mila Parély, Geneviève Guitry (σύζυγος του Sacha Guitry) κ.ά.

Ο 25χρονος (γεννημένος το 1913) Λάμπρος Κωνσταντάρας δεν περιλαμβάνεται στους τίτλους αρχής της ταινίας, αλλά υποδύεται το ρόλο του αβά/ ιεροδιδάσκαλου.

Το 1934 η οικογένειά του τον έστειλε -σχεδόν με το ζόρι- στο Παρίσι προκειμένου να σπουδάσει χρυσοχόος, με σκοπό να αναλάβει στη συνέχεια το οικογενειακό χρυσοχοείο στο κέντρο της Αθήνας.

Εγκατέλειψε σταδιακά τις σπουδές του κι έκανε διάφορες δουλειές, ώσπου τον ανακάλυψε ο Γάλλος σκηνοθέτης Λουί Ζουβέ να παίζει ως κομπάρσος σε θεατρική παράσταση, τον πήρε στη Δραματική Σχολή του, που λειτουργούσε στο παρισινό θέατρο “Ατενέ” (Théâtre de l’Athénée), την οποία ο Κωνσταντάρας τελείωσε αριστούχος και ο Ζουβέ τον προώθησε. Το καλοκαίρι του 1938 ο Κωνσταντάρας επέστρεψε στην Ελλάδα.

pentapostagma.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected