Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ευρωπαϊκός…περίπατος για τον ΠΑΟΚ και…βουρ για τους ομίλους!

Εντυπωσιακή εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, συνεχίζοντας το σερί των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέκου (πήρε άριστα στην τακτική ανάλυση του αντιπάλου) επικράτησε με 3-0 της Χάιντουκ, κι έτσι όχι μόνο πέτυχε τον στόχο του αλλά και έναν σπουδαίο ευρωπαϊκό θρίαμβο.

Κορυφαίος του γηπέδου ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς, ο οποίος έκανε…σμπαράλια την κροατική άμυνα, πετυχαίνοντας τα δύο από τα τρία γκολ του “δικεφάλου”

Στα αρνητικά, ο τραυματισμός του Φιλίπε Σοάρες, 12 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

Στα Play Off, o ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ρόζενμποργκ και Χαρτς, με το πρώτο μεταξύ τους ματς, να έχει λήξει στο 2-1 υπέρ των Νορβηγών. Το πρώτο ματς -πιθανότατα- θα είναι εκτός έδρας, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στην Τούμπα.

Το φιλμ

Η Χάιντουκ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και απείλησε δις στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους Μλάκαρ και Λιβάγια ενώ στο 9′ ήταν καθοριστικό το τάκλιν του Κουλιεράκη σε σουτ του αρχηγού της Χάιντουκ για να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα την πρώτη φορά που πάτησαν στην αντίπαλη περιοχή. Ο Κωνσταντέλιας έκοψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Οφόε με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι.

Ο Σβαμπ στο 12′ ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Λούτσιτς και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και σκορ πρόκρισης.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους Κροάτες να απειλούν ξανά στο 19′ με τον Οφόε αλλά το σουτ του έμπειρου μέσου έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ αλλά στάθηκε άτυχος στο 21′ όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Κουλιεράκης έκανε το πλασέ με την μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι της Χάιντουκ.

Οι Κροάτες προσπάθησαν να «απαντήσουν» άμεσα, αλλά οι προσπάθειες του Μέλνιακ στο 32′ και στο 38′, δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 40ο λεπτό, «πέρασε» και ο τελευταίος κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κουλιεράκη να προσπαθεί να διώξει την μπάλα και αυτή να περνά ξυστά από το δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς. Μάλιστα, στο 52′ είχε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Λούτσιτς μπλόκαρε το σουτ του Κωνσταντέλια, μετά από πάσα του Ζίβκοβιτς.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δημιούργησε πολύ καλές προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ στο 57′, αλλά το τελείωμα του Νάρεϊ, δεν ήταν καλό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», ωστόσο, βρήκε τον τρόπο να… σφραγίσει τη νίκη στο 79ο λεπτό.

Ένα τραγικό λάθος του Ντιαλό, έδωσε την ευκαιρία στον Μπράντον να «σπάσει» την μπάλα στον Ζίβκοβιτς, που χωρίς πρόβλημα έκανε το 2-0, για να χαρίσει μία πολύ σημαντική πρόκριση στον ΠΑΟΚ, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Εν τέλει, ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε και το 3-0 ως τελικό σκορ στο 85′, με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Τροστ-Ενκόνγκ, Τσιγγάρας (61′ Φιλίπε Σοάρες / 73′ λ.τ. Οζντόεφ), Σβαμπ, Ζίφκοβιτς, Νάρεϊ (61′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (77′ λ.τ. Μπράντον)

Χάιντουκ (Ιβάν Λέκο) : Λούτσιτς, Μέλνιακ, Μουφί (82′ Μικάνοβιτς), Ντιαλό, Σάρλια, Κροβίνοβιτς (58′ Μπενράχου), Σίγκουρ, Μλάκαρ (72′ Νταζακού), Σαχίτι (58′ Ντόλτσεκ), Οτζίτζα-Οφόε (82′ Τσούιτς), Λιβάγια

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected