Κατηγορίες
Αθλήματα

Θα πέσει στο No7 ο Τσιτσιπάς μετά το Σινσινάτι

Δεν κατάφερε να συνεχίσει την πορεία του στο Western & Southern Open του Σινσινάτι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ηττήθηκε χθες βράδυ από τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 6-3, 6-4 για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, και αποκλείστηκε πριν τα προημιτελικά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, αυτή η ήττα θα στοιχίσει στον 25χρονο Έλληνα πρωταθλητή την απώλεια τριών θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς με τον αποκλεισμό του δεν υπερασπίζεται τους 600 βαθμούς που είχε να καλύψει, λόγω της περσινής του πορείας ως τον τελικό.

Ως εκ τούτου, ο Στέφανος θα πέσει από το No4 στο No7 του κόσμου, και από τους 5.090 βαθμούς θα πέσει στους 4.580. Την είσοδό του στην κορυφαία 4άδα θα πραγματοποιήσει ο Χόλγκερ Ρούνε, πίσω του θα είναι ο Κάσπερ Ρουντ, στο No6 ο Γιανίκ Σίνερ, και πίσω από τον Τσιτσιπά ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Παράλληλα, αυτή η πτώση στα ATP Rankings θα οδηγήσει και τον Στέφανο και σε μία δυσκολότερη (θεωρητικά) κλήρωση στο 4ο και τελευταίο Grand Slam της σεζόν, το US Open, μιας και σίγουρα θα συναντήσει στα προημιτελικά (εφόσον φτάσει ως εκεί) έναν εκ των δύο κορυφαίων του κόσμου.

Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ακόμα μέσα στη διοργάνωση, οπότε η μάχη για το No1 καλά κρατεί, ενώ και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ αποχαιρέτησε το Σινσινάτι, μετά την ήττα-αποκλεισμό του από τον Αλεξάντερ Ζβέφεφ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected