Κατηγορίες
Αθλήματα

Βουδαπέστη 2023: Στον τελικό της σφυροβολίας ο Αναστασάκης με 75,76 μέτρα (vid)

φωτ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Μιχάλης Αναστασάκης πήρε με αρκετά επεισοδιακό τρόπο την πρόκριση για τον τελικό της σφυροβολίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής στην τρίτη βολή του Β’ γκρουπ έστειλε τη σφύρα στα 75,76 μ. και σημείωσε την όγδοη επίδοση σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή, συνέχισε με 73,43 μ. με την οποία ήταν στην 13η θέση και έπρεπε οπωσδήποτε στην τρίτη του βολή να σημειώσει μεγαλύτερη επίδοση. Ο Αναστασάκης μπήκε στη βαλβίδα αποφασισμένος και τελικά κατάφερε με 75,76 μ. να πάρει την πρόκριση για τον τελικό.

Ο Αναστασάκης αμέσως μετά την τρίτη του βολή έτρεξε και αγκάλιασε τον προπονητή του, ενώ δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του συναθλητή του Χρήστου Φραντζεσκάκη που παρακολούθησε το Β’ γκρουπ της σφυροβολίας.

“Το είχα πολύ στο μυαλό μου. Το δούλευα αρκετό καιρό. Το περίμενα. γιατί είμαι καλά αυτή τη χρονιά”, είπε ο Αναστασάκης και συνέχισε: “Ήθελα να κάνω μια καλή βολή. Και στην προπόνηση και στην προετοιμασία βγήκε καλή δουλειά. Ήθελα να βγει μια καλή βολή. Τώρα στον τελικό ελπίζω να το διασκεδάσω. Και δεν θέτω όρια. Όσο πιο μακριά πάει”. Όταν ρωτήθηκε για το αν ο στόχος του είναι οι έξι βολές, απάντησε: “Μακάρι… Σίγουρα αυτός είναι ο στόχος”.

Την καλύτερη βολή του προκριματικού σημείωσε ο Ίθαν Κάτζεμπεργκ με 81,18 μ. επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ Καναδά.

Εκτός τελικού ο Φραντζεσκάκης, χαρούμενος ο Ζάλτος

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έμεινε εκτός τελικού στη σφυροβολία Ανδρών, στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη. Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέμενε τη διεξαγωγή του Β’ γκρουπ προκειμένου να δει εάν είναι αρκετά τα 74,05 μ. που είχε σημειώσει στο Α’ γκρουπ, όμως, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της σφυροβολίας είχε καλύτερη βολή στα 74,05 μ. στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και τελικά κατέλαβε την 14η θέση στο σύνολο.

Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε τον αγώνα του με τα 74,05 μ., συνέχισε με 73,30 μ. και στην τρίτη του βολή μπήκε στη βαλβίδα και στην περιστροφική κίνηση του έφυγε η σφύρα στον κλωβό και “έγραψε” άκυρη βολή.

“Θεωρητικά δεν μου αξίζει να μπω με 74 μέτρα στον τελικό. Είναι λίγα”, είπε αρχικά ο αθλητής που προπονείται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη και συνέχισε: “Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως ξεκίνησε η χρονιά έχασα προπόνηση Φεβρουάριο και Μάρτιο. Θεωρητικά θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος που κατατάσσομαι 13ος ή 14ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες η προπόνηση έδειξε ότι είχα επανέλθει πλήρως και μπορούσα να ρίξω έστω 76 μέτρα. Είναι γελοία αυτά τα μέτρα. Δηλαδή νιώθω ότι έχω βρει τον τρόπο για τις μεγάλες βολές απλά δεν είμαι τόσο σταθερός ακόμη. Αν είμαι έξω κυνηγάμε για του χρόνου τους Ολυμπιακούς αγώνες και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα”.

Ο Κώστας Ζάλτος ήταν πολύ χαρούμενος και μόνο που βρέθηκε στο στάδιο της Βουδαπέστης και έζησε αυτή την εμπειρία. Ο αθλητής της σφυροβολίας είχε καλύτερη βολή στα 69,98 μ. με την οποία πήρε την 30η θεση στο σύνολο.

“Απίστευτη η εμπειρία. Είμαι συνέχεια με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Ανεξαρτήτως της επίδοσης και του γεγονότος ότι δεν έκλεισα τη σεζόν όπως θα θέλαμε. Και μόνο που βρέθηκα στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, που δεν το είχαμε στόχο από την αρχή με τον προπονητή μου, με κάνει να αισθάνομαι πολύ χαρούμενος”, δήλωσε ο Ζάλτος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected