Κατηγορίες
Διάφορα

“Μαύρη” η νύχτα στην Αλεξανδρούπολη : Το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο, κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα (vids)

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στον Έβρο και συγκεκριμένα στις περιοχές βόρεια της Αλεξανδρούπολης.

H φωτιά που ξεκίνησε τα ξημερώματα από κεραυνούς στα χωριά Μελία και Πυλαία, έχει δημιουργήσει πολλά ανεξέλεγκτα μέτωπα που απειλούν αρκετά χωριά και περιοχές.

Παρά την τεράστια προσπάθεια και τη μάχη εναέριων και επίγειων δυνάμεων, που αυτές θα συνεχίσουν όλη νύχτα την προσπάθεια να σώσουν ότι μπορούν και να περιορίσουν τη φωτιά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό «θα είναι μία δύσκολη νύχτα με ριπές ανέμου 7-8 μποφόρ».

Τα μέτωπα που υπάρχουν και είναι εξαιρετικά δύσκολα, είναι μεταξύ Αγνάντιας, Άνθειας, αλλά φαίνεται να πλησιάζουν και στον Απαλό, αφού οι ριπές αλλάζουν συνέχεια την κατεύθυνση της φωτιάς. Οι ρίψεις από τα πολλά πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα σταμάτησαν και πλέον καταβάλλονται προσπάθειες να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες με μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου Αλεξανδρούπολης αλλά και του Στρατού.

Στο νοσοκομείο ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Διοικητής ο οποίος από νωρίς το πρωί βρίσκεται στα μέτωπα που καίνε τους οικισμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης ένιωσε έντονη αδιαθεσία που πιθανόν οφείλεται στις αναθυμιάσεις της φωτιάς.

Ο μάχιμος διοικητής από νωρίς το πρωί βρέθηκε στο πρώτο μέτωπο της φωτιάς στο χωριό Μελία και για αρκετές ώρες παρέμεινε στον μεγάλο πυρήνα της πυρκαγιάς.

Να σημειωθεί ότι αρκετά είναι τα περιστατικά που καταφθάνουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο Αετοχώρι, το e-evros.gr κατέγραψε μέσα από σοκαριστικό καρέ ένα από τα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς, ενώ αυτή την ώρα, το μέτωπο συνεχίζει να καίει ακάθεκτο και είναι πολύ ισχυρό.

Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά, φωτισμός και κείμενο<

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική από την ώρα που έπεσε το σκοτάδι. Στο βίντεο του e-evros από την ΕΟ Αλεξανδρούπολης – Φερών, από το ύψος του Αριστείνου μέχρι το αεροδρόμιο κοιτώντας βόρεια.

Συγκλονιστικές εικόνες ενώ έχει “πέσει” η νύχτα από το Δωρικό. Η μάχη των πυροσβεστών θα είναι ολονύκτια καθώς οι ρίψεις από αέρος έχουν πια σταματήσει μέχρι το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πυροσβέστες με αυτοθυσία συνεχίζουν τον δύσκολο αγώνα τους σταματώντας σε πολλές περιπτώσεις τις φωτιές σε αυλές σπιτιών.

Οικισμός Αγνάντιας. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και ‘Ανθεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.

Η κατάσταση στον οικισμό των Λουτρών είναι ανεξέλεγκτη όπως αποτυπώνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι μεταξύ 6-7 μποφόρ ενώ η πρόβλεψη σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο για “πορτοκαλί” συναγερμό και γι αύριο Κυριακή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected