Κατηγορίες
Super League 1

Όλα τα…λεφτά το ματς στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη με γκολ του Νέιρα στο 90+1′! (vids)

Καταπληκτικό ματς στο “Γεντί Κουλέ”, με δραματική εξέλιξη και τρίποντο που κρίθηκε στην εκπνοή.

Ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα από νωρίς με σκορ 2-0, ο Άρης βρήκε αντίδραση και έφτασε στην ισοφάρισε στα μέσα του δευτέρου μέρους, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με “δράστη” τον Νέιρα.

Σπουδαία εκκίνηση στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας, εξαιρετικός σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Χρήστος Μανδάς που είχε καθοριστικές επεμβάσεις.

Το φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό, με τον ΟΦΗ μάλιστα να απειλεί για πρώτη φορά την εστία του Χουτεσιώτη στο 4′ όταν ο Τοράλ σέντραρε και ο Ντίκο στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά όμως αυτή κόντραρε στον Οντουμπάτζο και κατέληξε κόρνερ.

Μπορεί το ματς να είχε ρυθμό, όμως οι μεγάλες ευκαιρίες έλειπαν, ώσπου φτάσαμε στο 16΄όταν ο Μανδάς έκανε ελεύθερο ο Ντίκο νίκησε τους αμυντικούς του Άρη και σε κενή σχεδόν εστία έκανε το 1-0.

Ο Άρης απάντησε άμεσα στις ευκαιρίες, αφού στο 20′ ο Πάλμα μετά από σέντρα πήρε την κεφαλιά από τον Λάροσν, με τον Μανδά να κάνει την επέμβαση του αγώνα και με τη βοήθεια του δοκαριού μπλόκαρε την μπάλα.

Ο ΟΦΗ κρατούσε το υπέρ του αποτέλεσμα και έδειχνε ικανός να σκοράρει ξανά κόντρα στην κακή άμυνα του Άρη. Έτσι στο 38′ ο Όμιλος διπλασίασε τα τέρματα του, όταν ο Τοράλ πάσαρε στον Τοράρινσον και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για δεύτερη φορά κάνοντας το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και έχασαν ευκαιρία με τον Πάλμα να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει σωτήρια στο πόδι του Λαμπρόπουλου.

Στο 40′ ο Άρης ξαναμπήκε στο ματς, όταν ο Μοντόγια πέρασε συρτή σέντρα η άμυνα του ΟΦΗ αδράνησε και ο Μορόν ανενόχλητος έκανε το 2-1 δίνοντας νέα σημασία στο παιχνίδι.

Παρά το γκολ σε κρίσιμο σημείο, ο ΟΦΗ απείλησε δύο φορές με τους Καρώ, Λάρσον, όμως οι προσπάθειες τους πέρασαν άουτ. Το 2-1 δεν άλλαξε με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα και έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 50′ με τον Ντίκο να σουτάρει και την μπάλα να περνάει άουτ.  Ο Άρης απείλησε στο 59′ με στατική φάση, όταν ο Πάλμα εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση και τον Μανδά να κάνει μια μεγάλη επέμβαση κρατώντας το 2-1.

Στο 67′ η ομάδα του Τερζή ισοφάρισε όταν ο Πάλμα εκτέλεσε φάουλ και ο Φαμπιάνο από κοντά με προβολή νίκησε το Μανδά κάνοντας το 2-2 σε μια φάση που πέρασαν τρία λεπτά για να κατοχυρωθεί το γκολ από το VAR, καθώς αρχικά είχε ακυρωθεί για οφσάιντ.

Από την ισοφάριση και μετά ο ΟΦΗ απείλησε με τον Μπάκιτς, όμως το δυνατό σουτ του πέρασε λίγο έξω, ενώ ο Άρης άγγιξε την ανατροπή στο 86′ όταν ο Πάλμα εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Μανδά.

Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μοιραστούν τον βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο οι αλλαγές του Βάλντας Νταμπράουσκας είχαν άλλη άποψη αφού στο 91′ μετά από ωραία συνεργασία ο Αμπάντα σέντραρε χαμηλά και ο Νέιρα στην κίνηση νίκησε τον Χουτεσιώτη κάνοντας το 3-2 βάζοντας φωτιά στο «Γεντί Κουλέ».

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά στο «Γεντί Κουλέ» με τον ΟΦΗ να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το 4-2 όταν ο Λουίζ Φελίπε πλάσαρε με τον Χουτεσιώτη εκτός εστίας, όμως ο Οντουμπάτζο έδιωξε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 96′ ο Μορόν σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ.

Συνθέσεις

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας) : Μανδάς, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Καρό (76′ Πασαλίδης), Τοράρινσον (84′ Εμφόμο), Λάρσον, Μπάκιτς (84′ Νέιρα), Γκαγιέγος, Μεγιάδο, Τοράλ (61′ Μοσκέρα), Ντίκο (76′ Φελίπε)

Άρης (Τόλης Τερζής) : Χουτεσιώτης, Φεράρι, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ζουλς (46′ Ντουκουρέ), Νταρίντα (90+3′ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα, Κάρλσον, Ρουπ (81′ Τζούρασεκ), Μορόν (81′ Ζαμόρα)

To πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/8

ΝΠΣ Βόλος – Λαμία  2-2

Κυριακή 20/8

ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά  3-0
ΟΦΗ – Άρης  3-2
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (20.00)
Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός (22.00)

*Τα ματς ΑΕΚ – Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός – Ατρόμητος αναβλήθηκαν

**το φιλμ του αγώνα από το Grandsport

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected