Η μάχη με τις φλόγες στη Βιομηχανική Περιοχή της Αλεξανδρούπολης συνεχίζεται.
Εναέρια μέσα τύπου Erickson πραγματοποιούν ρίψεις ενώ μηχανήματα οργώνουν τα χωράφια προκειμένου να σταματήσουν την εξάπλωσή της.
Συγκλονιστικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι του Άβαντα, μετά και το μήνυμα του 112 να εκκενωθεί ο οικισμός. Όπως φανερώνουν τα πλάνα του e-evros.gr, οι κάτοικοι έχουν μαζευτεί στην κεντρική πλατεία και ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για Αλεξανδρούπολη.
Υπενθυμίζεται ότι λεωφορεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα βρίσκονται στην πλατεία, για να μεταφέρουν όσους δεν έχουν πρόσβαση σε μέσο μετακίνησης.
Όπως μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο, οι άνεμοι πνέουν ισχυροί, βοηθώντας στη ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς.
Πρόκειται, για την πιο καταστροφική πυρκαγιά για αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει γνωρίσει ο Έβρος, καθώς ήδη έχουν καεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, καλλιέργειες, κυψέλες και μικρόσωμα ζώα.
Η δραματική εξέλιξη της φωτιάς στη Δαδιά, όπως φαίνεται από την Κορνοφωλιά.
Η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται δυστυχώς για το τμήμα που είχε μείνει άκαυτο από την περσινή μεγάλη πυρκαγιά που είχε κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους.
Καρέ – καρέ η επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς, με τη συνδρομή εναέριων μέσων, στη ΒΙΠΕ, δίπλα από το εργοστάσιο ΥΦΑΝΤΗΣ.
Πραγματοποιώντας ρίψεις νερού, τα εναέρια μέσα δίνουν μάχη με τις ακραίες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν αυτή την ώρα.
Στις παρυφές της Δαδιάς είναι το νέο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν λίγη ώρα.
Η απειλή για το δάσος της Δαδιάς είναι άμεση λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων έντασης 6-7 μποφόρ που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή «δίνοντας» κατά διαστήματα ριπές των 8 έως και 9 μποφόρ.
Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Και στρατιωτικά οχήματα ρίχνονται στη μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών, που καίνε από το Σάββατο τον νότιο Έβρο.
Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς οι καλαμιές στα χωράφια από τα θερισμένα καλαμπόκια λειτουργούν ως «καύσιμο» για την ταχύτητα μετάδοσης της φωτιάς.
Την ίδια ώρα, στάχτη «χιονίζει» στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, καθιστώντας το περιβάλλον ιδιαίτερα τοξικό.