Γ Εθνική / Τοπικά

Kατάθεση ψυχής του προέδρου της Δόξας Σώστη: «Χάθηκε η μπάλα, έκαψαν το βουνό μου αλλά δεν κατάφεραν να κάψουν το χωριό μου»

Με ένα ξέσπασμα – κατάθεση ψυχής στα social media, ο πρόεδρος της Δόξας Σώστη στην ΕΠΣ Θράκης, Στράτος Μυλωνάς αναφέρθηκε στην πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Ροδόπη.

Αρκετά εκνευρισμένος μάλιστα αναφέρεται στους υπεύθυνους της πυρόσβεσης και δύο φορές υποστηρίζει ότι «χάθηκε η μπάλα».

Αναλυτικά το ποστάρισμα του :

Μου κάψαν το βουνό μου. Το χωριό μου δεν κατάφεραν όμως να το κάψουν. 4,5 φορές μας έχουν βάλει φωτιά στο βουνό μας οι μετανάστες, οι λαθρομετανάστες, οι επενδυτές, οι πες τους όπως θέλεις. Βάζουν φωτιά για να φάνε λέγανε παλιά. Εγώ δεν το πιστεύω. Είναι βαθύτερο το νόημα. Όλοι τρέχουν στις φωτιές και περνάμε ελεύθερα λέω εγώ. Τυχαία τόσες μέρες έχουμε στον Έβρο, σε μας, και την Ξάνθη. Σε περιοχές περάσματα. Μία την προλάβαμε πριν 2 χρόνια πάνω από το χωριό.Εγώ την είχα εντοπίσει μάλιστα. Τις άλλες τις είχαν προλάβει νομίζω σε Μίσχο, Ασώματους, Κεράσια αν θυμάμαι καλά. Ποια η διαφορά;Δεν είχαμε μελτέμια. Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει με αέρα. Έγινε στον Μίσχο σήμερα. Δεν έστειλες ελικόπτερο; Γιατί μόνο ελικόπτερο θα την έσβηνε εκεί ΈΓΚΑΙΡΑ -Πάει σου φύγε.

Οι άλλες δεν ήθελαν ελικόπτερο γι αυτό και έσβησαν τότε. ΈΓΚΑΙΡΑ είναι η λέξη που ψάχνουμε, που μας λείπει, που δεν την έχετε. Και η στραβή έγινε. Όπως τα λέγαμε όπως περιμέναμε εμείς που ξέρουμε. Δεν ξέρω ποιος είναι ο συντονιστής αλλά μεγάλε άστο. Όσα και να στείλεις μετά το βουνό το έχασες. Ευτυχώς, σώσαμε το χωριό. Κάποια σπίτια κάηκαν ναι, που μπορούσαν να γλυτώσουν αλλά κλασικά χάθηκε η μπάλα γιατί νομίζω άργησαν τα αεροπλάνα. Όμως άνθρωποι γλύτωσαν και αυτό έχει σημασία γιατί τα υπόλοιπα φτιάχνονται. Όλοι ασφαλείς. Απίστευτη η βοήθεια πολλών αγνώστων εθελοντών, ιδιωτών με αγροτικά, δεξαμενές, τρακτέρ, αλυσοπρίονων από άλλες περιοχές. Παλικάρια νέα παιδιά με κουβάδες και φτυάρια.

Εγώ σαν άνθρωπος του Σώστη θα τους είμαι υποχρεωμένος μια ζωή. Μπράβο και στον Δήμο Αρριανών. Οι άνθρωποι τους έδωσαν μάχη μεγάλη. Το πράσινο βουνό μας το καμάρι μας το χάσαμε. Αλλά θα το ξαναφτιάξουμε πάλι όπως το έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Ίσως το κάνουμε και καλύτερο αλλά κύριοι άσχετοι με την περιοχή μακριά οι ιδέες σας και οι παρεμβάσεις σας. Θα λογαριαστούμε σύντομα και συνεχώς με όλους τους δήθεν και ζητάμε ευθύνες γιατί στις 13.00 ήταν μια απλή φωτιά πάνω από το Μίσχο. Ποιος ήταν βάρδια; Τι εντολές έδωσαν; Τι εκτίμηση έγινε ρε αδερφέ και χάθηκε η μπάλα; Ξαναλέω όλοι ασφαλείς για να το νιώσουμε. Τα υπόλοιπα φτιάχνονται…”

*thrakisports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected