Αθλήματα

Σουηδία: Δεύτερη νίκη για Ματούλα και πρόκριση στα προημιτελικά

Η Μάρθα Ματούλα έκανε το 2 στα 2 στο τουρνουά ITF των 25.000 δολαρίων που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Μάλμε της Σουηδίας, με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί της Σουηδής Λίζα Ζάαρ με 6-4, 6-3 σε μία ώρα και 50 λεπτά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Η Ματούλα έσβησε τα 11/15 break-points της αντιπάλου της, ενώ η ίδια ήταν πολύ πιο αποτελεσματική στις δικές της ευκαιρίες τελειώνοντας το παιχνίδι με 7/11 break-points, σημειώνοντας παράλληλα 11 πόντους παραπάνω (72-61). 

Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα καθώς προηγήθηκε με 4-0 με την Ζάαρ να μειώνει σε 5-4, αλλά τη Ματούλα να κατακτά το 1ο set με 6-4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Το ίδιο ακριβώς σενάριο είχαμε και στο 2ο set με τη Ματούλα να κατακτά και πάλι τα πρώτα 4 games (4-0) την Ζάαρ να μειώνει σε 5-3, αλλά την Ελληνίδα τενίστρια να σφραγίζει την πρόκριση.

Στα προημιτελικά η Νο3 του ταμπλό θα αντιμετωπίσει την Τουρκάλα Άιλα Άκσου, η οποία κέρδισε την Ολλανδή Λέξι Στίβενς με 6-2, 6-1, αλλά παράλληλα είναι και η παρτενέρ της Ματούλα στα διπλά. Μάλιστα Ματούλα και Άκσου θα παίξουν την Τετάρτη το απόγευμα στα διπλά κόντρα στις Γιούνε Μπιόρκ (Σουηδία) και Έμμα Τοτόβα (Σλοβακία) για την πρόκριση στα ημιτελικά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected