Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, μια ανάσα από τους ομίλους του Europa!

Ένα 45λεπτο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό να φτάσει σε ένα σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς στη Σερβία.

Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, φανερώνοντας την τεράστια θέληση για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Το γκολ του Γιάνκοβιτς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων δεν μπορεί να χαλάσει τη σημερινή εικόνα των Πειραιωτών, που με τη στοιχειώδη προσοχή θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Δύο γκολ σημείωσε ο Ελ Κααμπί, που προσαρμόστηκε γρήγορα στην “ερυθρόλευκη” οικογένεια και ένα ο Κώστας Φορτούνης, που άκουσε ρυθμικά το όνομα του, με τον κόσμο να ζητά την παραμονή του.

To φιλμ

Το ξεκίνημα ιδανικό για τον Ολυμπιακό! Ο Μάριος Βρουσάι σέντραρε από δεξιά, ο Μασούρας έπιασε από κοντά την κεφαλιά και ο Σαμούροβιτς απέκρουσε. Στην επαναφορά ο Ελ Κααμπί έστειλε με κοντινό σουτ την μπάλα στα δίκτυα! Το πρώτο γκολ του Μαροκινού με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Στο 5′ ο Ελ Κααμπί από δεξιά είχε την έμπνευση να γεμίσει με εξωτερικό φάλτσο και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Τσουκαρίτσκι! Στο 7′ ο Μασούρας είχε ωραίο τελείωμα από δεξιά, μετά από βαθιά μπαλιά του Καμαρά, η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Έλληνας μέσος ήταν εκτεθειμένος.

Στο 15′ ο Κώστας Φορτούνης υποδέχτηκε την μπάλα στα όρια της περιοχής, μετά από έξυπνη πάσα του Καμαρά έκανε ανοικτό κοντρόλ και στη συνέχεια βρήκε την μπάλα με δύναμη για το 2-0 των Πειραιωτών! Δεύτερο γκολ στη σεζόν για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, μετά από εκείνο κόντρα στην Γκενκ και πάλι στο Φάληρο.

Στο 25′ ο Ιβάνοβιτς μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έχοντας απέναντί του τον Φρέιρε, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Στο 31′ ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πάσαρε στον Ελ Κααμπί, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντινή απόσταση! Στο 35′ ο Ιβάνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σούμποτιτς έπιασε την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης έδιωξε δύσκολα. Στην επαναφορά ο Τόσιτς με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 40΄ο Κώστας Φορτούνης βρήκε τον χώρο από δεξιά και σέντραρε γλυκά για το κεφάλι του Ελ Κααμπί, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για δεύτερη φορά και να γράψει το 3-0! Στο 44′ ο Στάνκοβιτς πήρε την μπάλα από τα δεξιά, ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Φρέιρε, έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, σούταρε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ήρθε η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού. Ο Μπιέλ δέχτηκε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή, ρόλαρε υπέροχα και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός στόχου!

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για τον Ολυμπιακό, καθώς άγγιξε το 4-0 στο 50′. Ο Μαντί Καμαρά σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω του VAR, καθώς ο παίκτης του Ολυμπιακού έκανε κοντρόλ με το χέρι στην προσπάθεια να κοντρολάρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα ακούστηκαν συνθήματα εκ μέρους των οργανωμένων του Ολυμπιακού με αποδέκτη τον Φορτούνη, ώστε να παραμείνει στον Πειραιά και να μην αποδεχτεί την πρόταση από τη Σαουδική Αραβία. Στο 59′ ο αρχηγός του Ολυμπιακού εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ έξω απ’ την περιοχή, ο Σαμούροβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά! Λίγο αργότερα Μασούρας και Καμαρά πέρασαν εκτός ματς, στις θέσεις τους μπήκαν οι Σκάρπα και Έσε. Ντεμπούτο για τον 21 ετών Αργεντίνο.

Στο 70′ Ελ Αραμπί και Πορόσο ήταν τα νέα πρόσωπα στο ματς, αποχώρησαν οι Ελ Κααμπί και Ρέτσος. Στο 74′ η μπάλα κυκλοφόρησε υπέροχα από αριστερά απ’ τα πόδια των Σκάρπα και Φορτούνη προς την περιοχή της Τσουκαρίτσκι. Ο Μπιέλ βρέθηκε σε ιδανική θέση, αλλά έστειλε την μπάλα εκτός στόχου. Δύο λεπτά αργότερα ο Φορτούνης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπιέλ ο οποίος έφερε την μπάλα στο αριστερό και πλάσαρε και ο Σαμούροβιτς έδιωξε εντυπωσιακά.  Στο 86′ ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα απ’ τον Φορτούνη και ελίχθηκε υπέροχα στην περιοχή, αλλά ο Σαμούροβιτς κατάφερε να κρατήσει το 3-0. Στην επαναφορά ο Σκάρπα αστόχησε με το κεφάλι. Στις καθυστερήσεις η Τσουκαρίτσκι σκόραρε για το 3-1. Ο Νίκσεβιτς σέντραρε από δεξιά και ο Γιάνκοβιτς αρχικά βρήκε την μπάλα και πάνω στην αναστάτωση ο Μιλαντίνοβιτς την έσπρωξε στα δίχτυα.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ) : Πασχαλάκης, Κίνι, Βρουσάι, Φρέιρε, Ρέτσος (70′ Πορόζο), Ιμπόρα, Καμαρά (59′ Έζε), Φορτούνης, Μασούρας (59′ Σκάρπα), Μπιέλ (83′ Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (70′ Ελ Αραμπί)

Τσουκαρίτσκι (Ιγκόρ Μάτιτς) : Σαμούροβιτς, Σούμποτιτς, Στεφάνοβιτς, Ντρέζγκιτς, Τόσιτς, Ρογκάν (46′ Νίκτσεβιτς), Κόβατς (46′ Ντόσιτς), Στάνκοβιτς (69′ Μιλαντίνοβιτς), Σισοκό, Ιβάνοβιτς (86′ Ρίτσαρντ ντος Σάντος), Εντιαγέ (46′ Γιάνκοβιτς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected