Κατηγορίες
Super League 2 - Μεταγραφές

Ο Μακεδονικός απέκτησε τον Kleton Perntreou

H ΠΑΕ Μακεδονικός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Κλέτον Περντρέου.

Ο 28χρονος (08/01/1995) Αλβανός με ελληνική υπηκοότητα τερματοφύλακας, έχει γεννηθεί στη Βάου ι Ντέγια, στη βόρεια πλευρά της Αλβανίας και μετανάστευσε στην Ελλάδα και την Αθήνα σε ηλικία 5 ετών.

Προέρχεται από μια τριετία ως βασικός τερματοφύλακας του Ακρίτα Χλώρακας, με τον οποίο πέτυχε το 2022 την άνοδο στο Πρωτάθλημα Cyta (Α Εθνική) της Κύπρου, καταγράφοντας πέρυσι συνολικά 35 συμμετοχές.

Ξεκίνησε την καριέρα τους στα τμήματα υποδομών ενώ το 2012, παιδί ακόμα, μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μπρίστολ Σίτι που τον επέλεξε μετά από μια περίοδο δοκιμαστικών. Ακολούθησε η μετακίνηση του στη σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν, φτάνοντας ως την ομάδα ανδρών και έχοντας συμμετοχή σε δύο αγώνες της Championship (β’ κατηγορία), πριν το μεγάλο βήμα στην αγγλική Κρίσταλ Πάλας, σε ηλικία 20 ετών!

Κατά τα δυόμιση χρόνια παρουσίας του στο Λονδίνο και το Σέλχαρστ Παρκ δεν κατέγραψε καμία επίσημη συμμετοχή και μετακινήθηκε στη National League South (6η κατηγορία), για λογαριασμό της Γουέλινγκ Γιουνάιτεντ και έπειτα της Τσέλμσφορντ Σίτι. Ακολούθησαν η Γουόρδινγκ και η Καρσάλτον Αθλέτικ (Isthmian League Premier Division, 7η κατηγορία). Το 2020, μετά την εμφάνιση και έξαρση της covid-19, ήρθε η επιστροφή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα για λογαριασμό του Ακρίτα Χλώρακας στην Κύπρο.

Μάλιστα, τη σεζόν 2022/23 ξεχώρισε τόσο με τις εμφανίσεις του κάτω από την εστία του Ακρίτα, ώστε να ψηφιστεί 4 φορές ως MVP της αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα Cyta αλλά και να επιλεγεί 6 φορές στην «Καλύτερη 11άδα της Αγωνιστικής».

Με τη μετακίνηση του στον Μακεδονικό, ο Έλληνας υπήκοος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη δεύτερη πατρίδα του, συνεργαζόμενος με τον προπονητή τερματοφυλάκων Νούλη Σιαμίδη και πλαισιώνοντας τον Στέφανο Γουναρίδη και τον Στέλιο Καζέλη στην τριάδα τερματοφυλάκων των «πρασίνων».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected