Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τρία γκολ και στη Σερβία ο καταιγιστικός Ολυμπιακός! (vids)

“Αέρας” στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός, μετά από τη δεύτερη “τριάρα” επί της αδύναμης Τσουκαρίτσκι.

Η ελληνική ομάδα δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία στο Λέσκοβατς της νότιας Σερβίας και πέτυχε τον ίδιο αριθμό τερμάτων όπως στο “Καραϊσκάκης”, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την είσοδο του στους ομίλους του Europa League.

Εκεί θα συμμετέχουν δύο ακόμη ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, με την κλήρωση να διεξάγεται την Παρασκευή (1/9) και ώρα 14.00

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Πεπ Μπιέλ, ο οποίος έκανε ότι ήθελε στη σερβική άμυνα, πέτυχε ένα όμορφο τέρμα και ήταν ο κινητήριος μοχλός των “ερυθρολεύκων”. Μασούρας και Ρέτσος τα άλλα τέρματα.

To φιλμ

Ο Γιώργος Μασούρας για ακόμα ένα ματς φάνηκε να βολεύεται στον ρόλο του δεύτερου επιθετικού και επιβεβαίωσε την έμπνευση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Στο 29′ ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά βρήκε σε ανοικτό χώρο τον Μασούρα, ο οποίος απ’ τον άξονα και εκτός περιοχής σούταρε. αλλά η μπάλα πέρασε εκτός στόχου. Λίγα λεπτά αργότερα ο Βρουσάι πάσαρε από δεξιά στον Μπιέλ, ο οποίος έκανε ωραίο ελιγμό και συνάντησε τον Μασούρα. Εκείνος έκανε το κοντρόλ και σούταρε για το 0-1!

Ο Πεπ Μπιέλ φάνηκε αποφασισμένος να βρει τον δρόμο για τα δίκτυα και δεν δίστασε να δοκιμάζει το πόδι του, όταν έβρισκε την ευκαιρία. Στο 37′ ο Φορτούνης πάσαρε παράλληλα με τη μεγάλη περιοχή στον Ισπανό μέσο, ο οποίος βρήκε χώρο για το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε κόρνερ! Δύο λεπτά αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού ως οφσάιντ. Ο Φορτούνης πάσαρε έξυπνα από τον άξονα στον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός σκόραρε, αλλά από αντικανονική θέση. Ο Πεπ Μπιέλ στο φινάλε του ημιχρόνου σκόραρε για τους Πειραιώτες, σημειώνοντας το 0-2! Ο Βρουσάι πάσαρε και πάλι από δεξιά προς τον Μπιέλ, ο οποίος έκανε κοντρόλ με το αριστερό και με ακόμα δύο επαφές με το ίδιο πόδι, για να βρει δίχτυα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προχώρησε σε διπλή αλλαγή! Οι Ελ Κααμπί και Καμαρά αποχώρησαν, στο ματς πέρασαν οι Ελ Αραμπί και Αλεξανδρόπουλος. Στο 53ο λεπτό ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Ρέτσος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά σκόραρε για το 0-3. Ήταν η επιβράβευση του Έλληνα αμυντικού για την εξαιρετική του παρουσία στη φετινή σεζόν. Λίγα λεπτά αργότερα Ρέτσος και Φορτούνης αποχώρησαν, στις θέσεις τους πέρασαν οι Πορόζο και Σκάρπα!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν προσέγγισε αδιάφορα το ματς, αλλά προσπάθησε να βάλει τη σφραγίδα του με γκολ ή ασίστ. Στο 62′ ο Μαροκινός τροφοδότησε τον Βρουσάι ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, καθυστέρησε να σουτάρει κι όταν το έκανε η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον Μπιέλ κι εκείνος έφερε την μπάλα στο αριστερό, σούταρε από το ύψος της περιοχή, η μπάλα κατέληξε εκτός στόχου. Στο 68′ ο Καρβάλιο πήρε τη θέση του εξαιρετικού Μασούρα.

Στο 77′ O Αλεξανδρόπουλος πάσαρε για τον Ελ Αραμπί ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε. Ο Μακέλι έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλλά τελικά ο Μαροκινός ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 81′ ο Έσε βγήκε από τα δεξιά και σέντραρε, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Ελ Αραμπί από τον Σούμποτιτς. Ο Μακέλι ήταν κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αν και στο ριπλέι φάνηκε να απλώνει το χέρι του ο στόπερ της Τσουκαρίτσκι στην πλάτη του Μαροκινού. Στο 84′ ο Βρουσάι συνέκλινε από τα δεξιά προς τα μέσα, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό και έδιωξε προσωρινά ο γκολκίπερ της Τσουκαρίτσκι. Στην επαναφορά ο Ελ Αραμπί πλάσαρε πάνω στους αμυντικούς και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 86′ ο Μπιέλ ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Σαμούροβιτς απομάκρυνε.

Συνθέσεις

Τσουκαρίτσκι (Ίγκορ Μάτιτς) : Σαμούροβιτς, Ντρέζγκιτς (81′ Σεραφίμοβιτς), Στεφάνοβιτς, Σούμποτιτς, Νίκσεβιτς, Τόσιτς, Μιλαντίνοβιτς (64′ Αλίνβι), Σισοκό, Γιάνκοβιτς (46′ Ζε Μάριο), Ιβάνοβιτς (78′ Οβούσου), Στάνκοβιτς (78′ Κόβατς)

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ) : Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρόντινεϊ, Φρέιρε, Ρέτσος (58′ Πορόζο), Έζε, Καμαρά (46′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (57′ Σκάρπα), Μπιέλ, Μασούρας (68′ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (46′ Ελ Αραμπί)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected