Κατηγορίες
Super League 1

“Έκλεψε” τον βαθμό στο 90+1′ ο Παναιτωλικός

Ο Πανσερραϊκός άγγιξε την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League, όμως ο Πέδρο Σίλβα είχε άλλη άποψη!

Ο 26χρονος Πορτογάλος στράικερ είχε μπει ως αλλαγή για τον Παναιτωλικό μόλις ένα λεπτό πριν και μετά την πάσα του Τορεχόν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χόβαν, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους συμπαίκτες του.

Για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για το πρώτο τρίποντο, το οποίο κρατούσε για 91 λεπτά, χάρη στο γκολ του Σάββα Μούργου στο 30ο λεπτό.

Το φιλμ

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου στον Πανσερραϊκό, αφού με μόνη εξαίρεση το διάστημα 10′-20′ όπου ο Παναιτωλικός έκανε αισθητή την παρουσία του (σε αυτό το διάστημα απείλησε και με τους Ντίας, Μπ. Ντουάρτε αλλά ο Χόβαν αντέδρασε σωστά), στο υπόλοιπο κομμάτι οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό και πατούσαν καλύτερα.

Πίεζαν ψηλά, πήγαιναν ως επί το πλείστων πρώτοι στην μπάλα, «ανάγκαζαν» τους φιλοξενούμενους σε μακρινές μεταβιβάσεις που δεν εγκυμονούσαν κινδύνους για την άμυνά τους και έβγαζαν περισσότερη ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Ο Ουεντραόγκο έδειχνε… παντού στον άξονα, ο Αλεξιτς έπαιζε στην πλάτη των στόπερ και οι Τομάς, Μούργος δημιουργούσαν πολλά ρήγματα, κάτι που αποτυπώνεται και από τα νούμερα αφού οι τελικές ήταν 8-2 υπέρ τους, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» διατηρούσαν μεν την κατοχή στα επίπεδα του 48% ωστόσο αναλώνονταν ως επί το πλείστων σε παράλληλα παιχνίδι στο δικό τους μισό και 35άρες πάσες ελέω του πρέσινγκ που δέχονταν.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι την ανάπαυλα οι τελικές ήταν 9-2 υπέρ τους, ενώ βρήκαν δύο πολύ καλά σουτ με τους Στάικο, Ουεντραγκάο, είχαν μία «καθαρή» ευκαιρία με τον Τομάς που ελίχθηκε όμορφα και πλάσαρε όμως ο Μλάντεν απομάκρυνε πριν η μπάλα πέρασε τη γραμμή και τελικά άνοιξαν το σκορ μετά από ένα λάθος των «κυανοκίτρινων» σε πλάγιο. Ο Λιάβας θέλησε να βρει τον Μλάντεν, δεν τα κατάφερε, οι γηπεδούχοι όχι μόνο την ανέκτησαν αλλά και οι Άλεξιτς, Τομάς, Μούργος «βρέθηκαν» σωστά και κυρίως γρήγορα σε open play και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα τον Καπίνο.

Στην ανάπαυλα ο Παναιτωλικός προχώρησε σε αλλαγή σχηματισμού, καθώς βγήκε ο Μλάντεν που ταλαιπωρούνταν από ενοχλήσεις στον αχίλλειο και μπήκε ο Σενγκέλια, εξέλιξη που έφερε τα «καναρίνια» σε ένα 4-1-4-1. Στα πρώτα 10 λεπτά αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους, «κυριάρχησαν», είχαν μία καλή στιγμή με τον Ντίας στο 52′, «βρίσκονταν» και η δράση παίζονταν στο μισό του Πανσερραϊκού.

Αυτό είδε και ο Πάμπλο Γκαρσία που στο 55 προχώρησε σε διπλή αλλαγή με σκοπό να «σφίξει» τις γραμμές του και τα κατάφερε, αφού με την είσοδο των Ντανκερλούι, Χατζηστραβό ισορρόπησε ξανά τον ρυθμό και μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν δις με ισάριθμες κεφαλιές του Άλεξιτς (57′, 59′).

Με αυτά τα δεδομένα συμπληρώσαμε μία ώρα παιχνιδιού και αμέσως μετά (64′) τα «καναρίνια» βρέθηκαν φάτσα με το γκολ. Τότε ο Καρέλης βγήκε σε θέση τετ α τετ ύστερα από λάθος του Μπέργκστρομ όμως έκανε κακό τελείωμα και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για το 1-1. Από εκείνο το σημείο στην «εξίσωση» του αγώνα μπήκε και ο όρος «διαχείριση». Οι γηπεδούχοι φρόντιζαν και εύλογα με «μετόπισθέν» τους και αναζητούσαν την «κόντρα», ενώ οι φιλοξενούμενοι «γύρισαν» σε 4-2-3-1 και μετά σε 4-4-2, καθώς έπαιζαν «φουλ» επίθεση. Όμως τα «λιοντάρια» έδειχναν να «σβήνουν» τον ρυθμό, κέρδιζαν κάποια στατικά γύρω από τα καρέ του Καπίνο και έδειχναν να βρίσκονται «αγκαλιά» με τη νίκη. Ωστόσο, στο φινάλε… μίλησε ο Ζοάο Πέδρο, καθώς με εξαιρετική κεφαλιά ύστερα από ωραία σέντρα του Τορεχόν στο 90’+1′, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ.

Συνθέσεις

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία) : Χόβαν, Πηλέας, Πεταυράκης, Χάτζεκ, Μπένγκστρομ, Ουεντραόγκο, Στάικος (90+3′ Θυμιάνης), Μασκανάκης (55′ Ντάνκερλουι), Μούργος (73′ Τσαγκαλίδης), Τομάς (55′ Χατζηστραβός), Άλεξιτς (73′ Γούλερι)

Παναιτωλικός (Γκαμπριέλ Σούρερ) : Καπίνο, Μάλης, Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν (46′ Σεγκέλια), Τορεχόν, Λιάβας, Μπαλντασάρα (83′ Πέδρο Σίλβα), Φακούντο, Τσιγγάρας (77′ Φρεντερίκο Ντουάρτε), Καρέλης (90+3′ Βοΐλης), Σέρχιο Ντίαθ (77′ Ανιόρ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected